Anasayfa Haber Tesla, Çocuklara Özel Elektrikli ATV’sini Satışa Sundu

Tesla, Çocuklara Özel Elektrikli ATV’sini Satışa Sundu

Tesla, 8 yaş ve üstü çocuklara özel tamamen elektrikle çalışan ATV’sini 1.900 dolardan satışa çıkardı.

Tesla, sessiz sedasız bir şekilde çocuklara özel 1.900 dolarlık elektrikli ATV’sini satışa sundu. Tesla’nın yaklaşık iki yıl önce duyurduğu elektrikli ATV’si “Cyberquad”ın çocuklara özel versiyonu olan bu araç, şu anda Tesla’nın internet sitesi üzerinden sipariş edilebiliyor. İki ila dört hafta içinde ise elektrikli ATV’ler sahiplerine gönderilmeye başlanacak.

The Verge’ün paylaştığı habere göre, bu yeni ve küçük boyutlu Cyberquad, 8 yaş ve üstü çocuklar için tasarlanmış. Ürün çelik şasi, hava yastıklı koltuk, arka disk fren ve ayarlanabilir süspansiyon içeriyor. Aracın siberpunk estetiğini tamamlamak için ise LED ışık çubuklar bile eklenmiş. Bu tamamen elektrikli ATV’nin maksimum hızı saatte yaklaşık 16 km iken aracın bataryası ise yaklaşık olarak 24 km menzile kadar güç sağlıyor.

Bunların yanı sıra elektrikli ATV’nin üç farklı hız ayarı bulunmakta: 8 km, 16 km ve geriye doğru 8 km. Ayrıca Tesla, aracın tamamen şarj olmasının 5 saat kadar süreceğini ve bataryanın sağladığı menzilin kullanıcının ağırlığı, sürüş arazisi ve hız ayarına göre değişebileceğini belirtiyor. Son olarak çocuklara özel olan bu elektrikli ATV’nin şu an için yalnızca ABD için satışa sunulduğunu belirtelim.