Anasayfa Haber Xiaomi 12 Serisi 28 Aralık’ta Piyasaya Sürülecek

Xiaomi 12 Serisi 28 Aralık’ta Piyasaya Sürülecek

Xiaomi12

Xiaomi 12 serisinden Xiaomi 12, Xiaomi 12X ve Xiaomi 12 Pro 28 Aralık’ta resmen tanıtılabilir.

Xiaomi 12 serisinin bu ayın sonunda piyasaya sürüleceği bildirilmişti. Ortaya çıkan yeni tahminler, akıllı telefon serisini oluşturan üç modelin de birlikte piyasaya sürüleceğini öne sürüyor. Xiaomi, yeni akıllı telefon serisinin, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC tarafından destekleneceğini belirtmişti. Bu detayın haricinde, yaklaşmakta olan akıllı telefonlar ile ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşılmış değil.

Digital Chat Station tarafından Weibo’da paylaşılan bir gönderi, Xiaomi’nin dahili kod adı L3A, L3 ve L2 olan üç akıllı telefonu birlikte piyasaya sürebileceğini iddia ediyor. Bu kod adlarının sırasıyla Xiaomi 12X, Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro olduğu tahmin ediliyor. Bahsi geçen bu üç akıllı telefonun, Xiaomi’nin 28 Aralık tarihinde yapmayı planladığı özel bir etkinlik ile birlikte piyasaya sürüleceği tahmin edilmekte.

Xiaomi 12 Snapdragon 8 Gen 1

Xiaomi 12 ile ilgili sızdırılan farklı bilgiler, akıllı telefonun 50MP birincil kamera sensörüne sahip olacağını ortaya koymuştu. Bununla birlikte, yaklaşmakta olan amiral gemisi akıllı telefonun bir periskop ve telefoto lensin yanı sıra ultra geniş açılı bir lense sahip olduğu da bilgiler arasında.

Son olarak baz modelin Full HD+ bir ekrana, 100W hızlı şarj desteğine ve ekran altı kameraya sahip olacağını belirtelim.