Anasayfa Haber Apple, iPhone 13 Taleplerine Yetişemiyor

Apple, iPhone 13 Taleplerine Yetişemiyor

iPhone 13 Pro 1 TB

Apple, Bloomberg’de yayınlanan yeni bir rapora göre, iPhone 13 serisi akıllı telefonlara olan arz talep oranının tutmayacağını düşünüyor. Şirket, bu yıl tüketicilere 90 milyon adet iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max cihaz göndermeyi planlıyordu. Ancak Apple, parça tedariği sıkıntısı nedeniyle üretim hedeflerini 10 milyon azaltmak durumunda kaldı. Bu arada tüketiciler ise iPhone 13 siparişlerinde telefonların Eylül ayında piyasaya sürülmesinden bu yana iki, üç ve hatta dört haftalık bekleme süreleriyle karşı karşıya kaldı.

Şirket başlangıçta satıcılara tedariğin iyileşmesi durumunda üretimi tekrardan 10 milyon artırarak 2022 yılında hedefe ulaşabileceklerini belirtmişti. Ancak rapora göre Apple, ürünlerine karşı zayıflayan talebin de farkında olarak, belirtilen zaman diliminde 90 milyon üretim hedefine ulaşma isteğini de rafa kaldırmış durumda. Bu talep eksikliği birçok faktör ile açıklanabiliyor. Örneğin bazı kullanıcılar, yeni modeli geçen seneki model üzerine gelen bir büyük güncelleme olarak nitelendiriyor ve iPhone 13 serisini yeterli bulmuyor.

iPhone 13 Dolby Vision

Öte yandan kullanıcılar, üretim eksikliğinin etkisiyle uzun süren tedarik süreci nedeniyle iPhone 13 satın alımını pek fazla tercih etmiyor. Aynı zamanda kullanıcılar, iPhone 14 ile ilgili ortaya çıkan bilgiler nedeniyle gelecek yıl piyasaya sürülecek yeni modeli de beklemeye koyuldu. Zira iPhone 14, eklenecek önemli yeniliklerle ve yeni bir tasarımla çok daha fazla ilgi görecek gibi gözüküyor. 

Son olarak gelecek yılın amiral gemisi iPhone telefonu ile ilgili kesin bilgilerin henüz bulunmadığını belirtelim. Ancak bazı raporlar, telefonun yeni bir tasarıma sahip olacağını ve şarj portunu tamamen ortadan kaldıracağını öngörüyor.