Anasayfa Haber Intel ve AMD Çipler Bu Kez Otomobilde Karşı Karşıya

Intel ve AMD Çipler Bu Kez Otomobilde Karşı Karşıya

Tesla’nın Çin, Shangai kentindeki yeni fabrikası, Tesla Model Y Performance araçların güncellenmiş versiyonlarının üretimine başladı. Henüz birkaç gün öncesinde Tesla Model Y’lerin bilgi-eğlence sisteminde Intel yerine AMD Ryzen işlemciler kullanılacağını yazmıştık.

AMD CPU’nun tam modeli şu anda bilinmiyor. Ancak yapılan bir inceleme, bunun Tesla’nın yenilenen Model S Plaid “oyun konsolunda” kullanılan çiple aynı olduğunu ortaya çıkardı. Şirketin Model X’i de AMD’ye geçiş yaptı ve şirketin “giriş seviyesi” Model 3 aracı Intel üretimi çip kullanan tek araç olarak kaldı.

Performans raporları, AMD’ye geçişin yeni Model Y Performance’da bilgi-eğlence performansını tam olarak nasıl geliştirdiğini ortaya koyuyor. Ön testler, uygulama yüklemenin yanı sıra navigasyon haritası yükleme ve ara belleğe alma performansının iki kattan daha fazla geliştiğini gösterdi.

YouTube benzeri Çin uygulaması Youkou’nun yeni AMD Ryzen çiple yüklenmesi yalnızca 4.18 saniye alırken, Intel’in Atom E3950’sini destekleyen Model 3’te bu süre tam 17,12 saniye oldu. Bilibili uygulamasında sonuçlar biraz daha yakındı ve uygulama Ryzen sistemde 7.04 saniye daha hızlı açıldı.

Genel anlamda eskiyen Atom E3950 çözümüne kıyasla yeni AMD platformun çok daha hızlı olduğu belirtilmiş. Görünüşe bakılırsa Tesla ile AMD arasında kurulan ilişkiler bir hayli gelişti ve gelişmeye devam edecek.