Anasayfa Haber Valve: “Steam Deck’e Özel Oyunlar Mantıklı Değil”

Valve: “Steam Deck’e Özel Oyunlar Mantıklı Değil”

SteamDeck

Valve, son Steamworks Steam Deck konferansı sırasında geliştiriciler ve yayıncılar tarafından sorulan sorulardan oluşan bir “SSS” yayınladı. Şirketin yalnızca Steam Deck için oyunlar geliştirmek için planları olup olmadığı soruldu. Valve ise bu yolun kendileri için pek bir anlam ifade etmediğini söylüyor.

Şirket, doğrulanmış oyunlarla ilgili bir soruya yanıt olarak bu tür oyunların varsayılan mağaza ana sayfasında daha görünür olacağını bildirdi. Ayrıca onay sürecinden sonra bir hafta içinde oyunların rozetleri verilecek, ancak bu sürenin oyunların listesine göre değişebileceği söyleniyor.

Şirket elde taşınır cihazlar için ek renk seçeneklerinin olasılığı hakkında da bir yorum yaptı. Şu an için herhangi bir çalışma bulunmuyor, ancak Valve gelecekte diğer renk seçeneklerine göz atacağını ve yolun oldukça uzun olduğunu sözlerine ekledi.

Ek olarak, geliştirme kitlerinde özel bir donanım veya yazılım bulunmuyor. Yani konsola geliştiricilerin işini kolaylaştıracak özel bir şey dahil edilmedi.

Avuç içi oyun bilgisayarı 399 dolardan başlıyor ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde ön siparişler hızla tükenmişti. Erken sipariş verenlerin konsollarını yıl sonuna kadar almaları bekleniyordu. Ancak Valve, küresel tedarik zinciri sorunları nedeniyle iki ay erteleme yapmak zorunda kaldı.

İlk perakende birimlerin Şubat 2022’de gönderilmesi planlanıyor. Öte yandan yakın tarihte şirketin Steam Deck için bir Half-Life oyunu geliştirdiği konuşuluyordu. Valve’ın söylemleri ise bu söylentilerle pek uyuşmuyor.