Anasayfa Haber Google Chat, Artık Sesli ve Görüntülü Görüşmeler Yapmaya İzin Veriyor

Google Chat, Artık Sesli ve Görüntülü Görüşmeler Yapmaya İzin Veriyor

GoogleChat

Google, bir blog gönderisi aracılığıyla Gmail’deki Google Chat’in artık birebir sesli ve görüntülü aramalar yapmaya izin vereceğini duyurdu. Şirket, güncellemeyi özellikle mobil kullanıcılar için Android ve iOS platformlarına getirmiş durumda. Özellik şu anda yalnızca birebir sohbetlerle sınırlı. Bu da yalnızca soıhbet listesinde bulunan bireysel kullanıcılar ile sesli ve görüntülü arama yapılabileceği anlamına geliyor. Ayrıca kullanıcılar, Gmail’in sohbet listesinden cevapsız aramaları ve devam eden arama ayrıntılarını da görebilecek.

Google’ın sunduğu yeni güncellemeyi alan kullanıcılar, Gmail sohbet listesinin sağ üstünde telefon ve video simgelerini görmeye başlıyor. Bu simgeleri gören kullanıcılar, tercihe bağlı olarak doğrudan sesli veya görüntülü arama yapmak için bu simgelerden herhangi birine dokunabiliyor. Gmail, ekranın üst kısmında görünen mavi bir başlık ile devam eden bir arama hakkında kullanıcıları bilgilendiriyor. Bu mavi başlıkta, görüşmenin süresi ile birlikte aramadaki kişinin adı yer alıyor. Bunun yanı sıra, görüşme ve sohbet listesi içinde cevapsız aramalar da kırmızı bir telefon veya video simgesiyle gösterilmekte.

Google Chat

Yeni arama deneyimi, Google Workspace, G Suite Basic ve Business müşterilerinin yanı sıra kişisel Google hesapları olan tüm kullanıcılara sunuluyor. Ancak kullanıcıların, arama yapmak veya almak için Gmail’in en son sürümünü kullanıyor olması şart. Google, blog yazısında “Bazı ekipler göreve dönerken, diğerleri evde kalmaya devam ederken, bunun hibrit çalışma dünyasındaki iş arkadaşlarınızla bağlantı kurmayı kolaylaştıracağını umuyoruz.” diyerek özellikten bahsetmiş.

Son olarak Gmail’deki arama güncellemesinin, özellikle Google’ın Hangouts’tan Google Chat’e geçişinin ortasında geldiğini belirtelim.