Anasayfa Haber macOS Monterey 12.1 ve iPadOS 15.2, Evrensel Kontrol Özelliğinden Yoksun Olacak

macOS Monterey 12.1 ve iPadOS 15.2, Evrensel Kontrol Özelliğinden Yoksun Olacak

macOS Monterey 12.1 Evrensel Kontrol

Apple tarafından iPadOS 15.2 ve macOS Monterey 12.1 işletim sistemlerinin çıkışından bir önceki sürümleri yayınlandı. Öte yandan, uzun zamandır beklenen Evrensel Kontrol özelliğinin önümüzdeki hafta çıkması beklenilen yazılım güncellemelerinde gelmeyeceği ortaya çıktı.

macOS Monterey 12.1 veya iPadOS 15.2 sürüm notlarında Evrensel Kontrol’den bahsedilmiyor ve bu özellik betaların hiçbirinde de sunulmadı. Yayınlanan RC’ler, piyasaya sürüldüğünde beklenen yazılımın son sürümünü temsil ediyor. Apple bazen hataları gidermek için ikinci RC sürümlerini yayınlıyor ancak genellikle bu aşamada yeni özellikler eklenmiyor.

Bilmeyenler içinse hatırlatalım; ilk olarak WWDC’de duyurulan Evrensel Kontrol özelliği tek bir fare, trackpad ve klavyenin birden çok Mac ve ‌iPad‌ cihazında kullanılmasına izin verecek şekilde tasarlanmış bir iPad ve Mac özelliği.

Apple’ın ‌macOS Monterey‌ sayfasında ise hala Evrensel Kontrol özelliğinin bu sonbaharda kullanıma sunulacağı yazıyor. ABD’deki sonbahar süreci ise kışa geçiş yapılan 21 Aralık tarihinde sona eriyor.