Anasayfa Haber Splinter Cell Remake Duyuruldu

Splinter Cell Remake Duyuruldu

Splinter Cell Remake

Son yıllarda Ubisoft’un yeni bir Splinter Cell oyunu duyuracağına dair pek çok iddia ortaya atıldı. Ancak bu zamana kadar bu iddiaların hiçbiri gerçeğe dönüşmemişti. Pek çok oyuncu, Ubisoft’tan yeni bir Splinter Cell oyunu beklerken, şirket şu anda ilk Splinter Cell oyununun yeniden yapımının geliştirildiğini duyurdu.

Ubisoft dün yaptığı Splinter Cell Remake duyurusunda, oyunun Ubisoft Toronto tarafından geliştirildiğini açıkladı. Games Radar’ın aktardığı habere göre Ubisoft, paylaştığı basın bülteninde, “markanın zengin tuvalinden yararlanacak bir Splinter Cell yeniden yapımının geliştirilmesine yeşil ışık yaktığını” belirtti. Oyun stüdyosunun belirttiğine göre bu oyun, Avatar: Frontiers of Pandora ve isimsiz Star Wars oyununun geliştirilmesinde de kullanılan Snowdrop Engine oyun motoruyla geliştirilecek.

Ubisoft, bu projeyi yaratıcı yönetmen Chris Auty, yapımcı Matt West ve teknik yapımcı Peter Handrinos ile yaptığı röportajla duyurdu. Bu röportaj sırasında West, oyunun hala geliştirme sürecinin en erken aşamalarında olduğunu ve görsel ve tasarım güncellemeleriyle yeniden inşa edileceğini açık bir şekilde ifade etti.

Belirtilene göre gizlilik, Splinter Cell Remake oyununda son derece önemli olmaya devam edecek. Aynı zamanda geliştiriciler, orijinal oyunun çizgisel yaklaşımına sadık kaldıklarını da açıkça belirttiler. Bu açıklama, yeni Splinter Cell’in bir açık dünya oyununa evrilebileceğine yönelik iddiaların ortaya atılmasının da önüne geçmiş oldu.

Bununla birlikte Splinter Cell’in uzun vadeli geleceği hala belirsizliğini koruyor. Ayrıca Splinter Cell Remake’in ne zaman yayımlanacağı konusunda da herhangi bir açıklama yok. Buna rağmen yaratıcı yönetmen Chris Auty, röportajın sonunda “Bu yeniden yapım ile Splinter Cell’in geleceği için sağlam bir temel oluşturuyoruz. Uzun yıllardır sabırla yeni bir oyun bekleyen serinin hayranları için bunun müjdeli bir haber olma ihtimali yüksek.” diyerek önümüzdeki yıllarda seriye yeni devam oyunları geleceğinin sinyalini verdi.