Anasayfa Haber Bülten Ubisoft NEO NPC’leri, Oyunlarda Dijital İnsanların Olanaklarını Inworld ve NVIDIA ACE Teknolojileri...

Ubisoft NEO NPC’leri, Oyunlarda Dijital İnsanların Olanaklarını Inworld ve NVIDIA ACE Teknolojileri ile Keşfediyor

Ubisoft NEO NPC

GDC 2024’te sergilenen yaratıcı bir deneyimde, Ubisoft’tan bir oyun yaratıcı ekibi, NPC’lerin, interaktif oynanış ve doğaçlama hikaye anlatımının geleceğini keşfetmek için bir araya geliyor.

Ubisoft, üretken yapay zeka teknolojilerinin ortaya çıkmasıyla devrim yaratan bir alan olan dinamik NPC’lerle yeni etkileşimli oyun türlerini araştırıyor. En son araştırma ve geliştirme projesinin ürünü olan “NEO NPC’ler” oyuncularla, çevreleriyle ve diğer karakterlerle gerçek zamanlı olarak etkileşime girecek şekilde tasarlanmış gelişmiş NPC’ler. Bu da, dinamik ve doğaçlama hikaye anlatımında yeni olanakların kapılarını aralıyor.

Ubisoft Paris’te multidisipliner bir ekip tarafından geliştirilen NEO NPC’ler, Ubisoft yaratıcıları ile önde gelen GenAI teknoloji ortakları NVIDIA ve Inworld AI arasındaki yakın iş birliğinden doğdu. Inworld’ün Karakter Motoru ve LLM teknolojisi, Ubisoft’un hikaye ekibinin her bir NPC için eksiksiz bir arka plan, bilgi tabanı ve konuşma tarzı oluşturmasını sağlarken, NVIDIA ACE teknoloji paketinin bir parçası olan NVIDIA Audio2Face, gerçek zamanlı yüz animasyonunu etkinleştirmek için kullanılıyor.

Ubisoft bu NEO NPC’lerin yeteneklerini üç ayrı demo senaryosuyla sergiliyor. Her senaryo, NPC davranışlarının farklı yönlerine, çevresel ve bağlamsal farkındalığa; gerçek zamanlı tepkiler ve animasyonların yanı sıra konuşma belleği, işbirliği ve stratejik karar alma süreçlerine odaklanıyor. Deney boyunca yapılan bu keşifler bir araya geldiğinde, oyun tasarımı ve sürükleyiciliğin sınırlarınızorluyor.

NEO NPC’ler ile Ubisoft’un hikaye ve animasyon tasarımcıları, senaryolaştırılmış oyun öğelerinin güvenilirliğini spontane oyuncu etkileşimlerinin dinamizmi ile harmanlayarak oyun geliştirmenin geleceğini yeni ufuklara doğru yönlendiriyor.

Ubisoft’un hikaye ekibi, Inworld AI teknolojisinden yararlanarak, demo evreninde bu benzersiz karakterleri oluşturmak için kendi arka plan hikayeleri, bilgi tabanları ve farklı konuşma tarzları olan Bloom ve Iron adlı iki NEO NPC yarattı. Inworld teknolojisi ayrıca NEO NPC’lere çevrelerine dair içsel bir bilgi sunuyor ve Inworld’ün LLM’si sayesinde etkileşimli yanıtlar elde ediliyor. Audio2Face, gerçek zamanlı olarak iki NPC’nin yüz animasyonlarını ve dudak senkronizasyonunu mümkün hale getiriyor.

Ubisoft’un Üretim Teknolojisi Kıdemli Başkan Yardımcısı Guillemette Picard şunları söylüyor: “Gen AI, daha akıllı dünyalar, incelikli karakterler ve ortaya çıkan ve uyarlanabilir anlatılarla henüz hayal edilmemiş oyuncu deneyimlerini mümkün kılacak. NEO NPC prototipimizde NVIDIA ile ortaklık yaparak NVIDIA’nın Audio2Face çözümüyle, doğaçlama NPC konuşmaları için gerçek zamanlı yüz animasyonları aracılığıyla daha derin bir sürükleyicilik yaratmamıza yardımcı oldu.”

NVIDIA Geliştirici ve Performans Teknolojileri Başkan Yardımcısı John Spitzer, “Yapay zeka, oyunları daha dinamik, sürükleyici ve benzersiz hale getirerek oyuncuların deneyimlerini büyük ölçüde geliştirebilecek güçlü bir araçtır. Dijital karakterlerin geliştirilmesinde NVIDIA ACE’den yararlanmak için Ubisoft ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz” diyor.

Horizon Forbidden West Complete Edition için Oyun Hazır

NVIDIA ayrıca Horizon Forbidden West için yeni bir Game Ready sürücüsü yayınladı. En yeni Oyuna Hazır Sürücü, oyuncuların bilgisayarlarını veya dizüstü bilgisayarlarını Horizon Forbidden West Complete Edition için hazırlıyor. DLSS 3, DLAA ve Reflex için ilk gün desteği sunan bu yeni sürücü GeForce oyuncularının teknolojileri eleştirmenlerce beğenilen oyunda mükemmel bir deneyim yaşamasına olanak sağlayacak.

Bu Game Ready Sürücüsü ayrıca RTX destekli Portal için DLSS Işın Oluşturma ve NVIDIA RTX IO, 11 G-SYNC Uyumlu oyun ekranı ve 2 yeni Optimal Ayar sunan en son DLSS 3.5 güncellemesi için destek içeriyor ve ayarları manuel olarak değiştirmenize gerek kalmadan en yeni oyunlara mükemmel bir performans ve görüntü kalitesiyle atlamanıza olanak sağlıyor.

NVIDIA uygulamasının Sürücüler sekmesinden, GeForce Experience veya GeForce.com adresinden yeni GeForce Game Ready Sürücüsünü indirip yükleyin ve daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.