Anasayfa Haber Xiaomi 12 Ultra, Büyük Bir Kamera Çıkıntısına Sahip Olabilir

Xiaomi 12 Ultra, Büyük Bir Kamera Çıkıntısına Sahip Olabilir

Xiaomi 12 Ultra

Xiaomi, Xiaomi 12 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve Hollanda merkezli “Let’s Go Digital” sitesinde yayımlanan bir dizi yeni görsel, gelecek yılın amiral gemisi akıllı telefonlarından birine erken bir bakış atmamızı sağladı. Xiaomi 12 Ultra telefonuna ait olan görsellerdeki dikkat çeken ilk detay, akıllı telefonun arkasındaki büyük kamera çıkıntısı. Görüntülerde, kamera çıkıntısının telefonun arka kısmının neredeyse yarısını kapladığı görülüyor.

Eskiden kamera çıkıntılarına sahip olan akıllı telefonları görmek, çok sık karşılaşılan bir durum olmasa da, artık çoğu akıllı telefonun arka tarafta birden fazla kamera sensörüne sahip olması nedeniyle bu durum doğal bir hal aldı. Günümüzde çok sayıda arka kamera sensörü barındıran, arka tarafında bir vizör, kare veya daire şeklinde çıkıntı bulunan akıllı telefonlar son derece yaygın hale geldiler.

Xiaomi Mi 11 Ultra da arka kamera çıkıntısına sahipti. Hatta Xiaomi, bu akıllı telefonun arkasına küçük bir dokunmatik ekran bile eklemişti. Bununla birlikte Digital Trends’in haberine göre, Mi 11 Ultra’nın genel kamera deneyimi, her ne kadar fena olmasa da odaklanma sorunu gibi bazı dezavantajlara sahipti. Xiaomi 12 Ultra’da, Mi 11 Ultra’daki hataya düşülmemesini ve Xiaomi 12 Ultra’nın sahip olduğu kamera donanımını daha iyi kullanmasını umuyoruz.

Bunun yanı sıra Xiaomi 12 Ultra, Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ile piyasaya sürülen ilk akıllı telefonlardan biri olacak. Teknik özellikleri geçen ay ortaya çıkan akıllı telefonun bu ay içerisinde MIUI 13 arayüzüyle birlikte çıkış yapması bekleniyor.