Anasayfa Haber Intel, Büyük Fabrika Planlarını 2022 Başına Kadar Erteledi

Intel, Büyük Fabrika Planlarını 2022 Başına Kadar Erteledi

Intel’in bir sonraki fabrikalarının yerini yıl sonundan önce açıklaması bekleniyordu. Ancak görünüşe bakılırsa teknoloji devi duyuruları “2022’nin başlarına” kadar ertelemeye karar verdi.

Mavililerin özellikle Avrupa’da ve dünyanın çeşitli bölgelerinde milyarlarda dolar yatırım yapacağını duymuştuk. Kısa süre önce ise Malezya’ya yapılan 7 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsetmiştik.

Bu şirketin sadece Avrupa’daki genişlemesiyle değil, aynı zamanda ABD’deki yatırımlarıyla da ilgili. Bu bağlamda ertelemenin hem Avrupa Birliği hem de ABD hükümetinin duyurması beklenen CHIPS eylemleriyle ilgili olabileceği söyleniyor.

Intel, en iyi teklifi nereden alabileceğini görmek istiyor. Ayrıca doğru ortakların destekleyici altyapılarını Intel’in yeni fabrikalarından makul bir mesafe içinde kurmaya istekli olduğundan emin olmaları gerekiyor. Mavi takım, birkaç yıl içinde site başına 100 milyar ABD dolarından fazla yatırım yapmayı düşünüyor. Bu kararlar uzun vadeli olacak ve doğru kararlar vermek istemeleri normal. Aradan geçen birkaç ay, birkaç yıl sonra bile büyük bir fark yaratabilir.