Anasayfa Haber Intel, Gelecekte En Büyük TSMC Müşterilerinden Olabilir

Intel, Gelecekte En Büyük TSMC Müşterilerinden Olabilir

TSMC ve Intel

Intel ve TSMC, önemli bir süre boyunca kendilerini iki rakip yarı iletken dökümhanesi olarak konumlandırıyor. Ancak yarı iletken üretimindeki zorluklar arttıkça şirketlerin bazı konularda işbirliği yapması mecburi olacak gibi görünüyor.

Hatırlarsanız Intel CEO’su Pat Gelsinger’in Asya ülkelerini ve TSMC’yi ziyaret edeceğinden söz etmiştik. Görünüşe göre Intel ve TSMC arasındaki bağlar kuvvetlenecek ve önümüzdeki yıllarda farklı boyutlara taşınacak.

Intel’in 47 yonga kalıbı içeren Ponte Vecchio hızlandırıcısı için TSMC’nin bazı üretim teknolojilerini kullanmayı planladığını zaten biliyoruz. Öte yandan yaklaşan Arc Alchemist ekran kartlarının TSMC 6nm üretiminden faydalanacağını hatırlatalım. Bunların yanı sıra iki şirket arasındaki sözleşmeler çok daha büyük olabilir.

DigiTimes‘ın son raporuna göre Intel, 2023 itibarıyla TSMC’nin en büyük ilk üç büyük müşterisinden biri olacak. Öyle ki mavi ekibin amacı, en küçük ve mümkün olan en iyi yarı iletken üretim teknolojilerinden faydalanmak. Bunun yanında üretim kapasitelerini de hesaba katabiliriz.

Raporda belirttiği gibi, işbirliği en azından 2025’te beklenen TSMC’nin 2nm teknolojisine kadar uzanacak. Sonrasında ise neler olacağı bilinmiyor. Intel’in 2023’te ilk üç müşteri arasında yer alma ve Tayvan devi için birincil kâr kaynaklarından biri olma şansı var.