Anasayfa Haber Micron, DDR5 Üretim Sorunlarını Doğruladı

Micron, DDR5 Üretim Sorunlarını Doğruladı

ddr5

Intel Alder Lake, DDR5 bellek desteğine sahip ilk genel platform oldu ve satışlar bir süredir devam ediyor. Daha önce birçok kez belirttiğimiz gibi, PMIC’ler ve voltaj düzenleyici modüller (VRM’ler) gibi bazı bileşenlerdeki üretim sorunları nedeniyle ciddi stok sıkıntılar yaşanıyor. Bu hafta Micron her şeyi doğruladı ve modüllerdeki tedarik sorunlarının üretimi yavaşlattığını söyledi.

Micron CEO’su Sanjay Mehrotra, şirketin mali etkinliğinde şu sözleri söyledi:

DDR5 ürünlerine olan talep, bellek tedarikçilerinin DDR5 modülleri üretme yeteneğini etkileyen bellek dışı bileşen eksiklikleri nedeniyle arzı önemli ölçüde aşıyor. Bu kıtlıkların 2022’ye kadar azalmasını ve 2022 takviminin ikinci yarısında DDR5 sevkiyatlarının anlamlı seviyelere ulaşmasını bekliyoruz.

Bildiğiniz gibi normalde bellek modüllerinin voltaj regülasyonundan anakartlar sorumluydu ve PMIC’lerle birlikte VRM devreleri kullanılıyordu. DDR5 ile hem PMIC’ler hem de VRM’ler modüllere taşındı. Bu noktada DRAM üreticileri PMIC ve VRM bileşenleri ayrı ayrı satın alması gerekiyor, dolayısıyla üretim biraz daha zorlaşıyor.

RAM üreticileri şu anda DDR5 DIMM’leri geliştirmek için gerekli bileşenlere ulaşamıyor ve stok sorunları söz konusu. Micron bu sorunu çözmek için özellikle çalışmalar yürütüyor ve belirli bileşenlerin tedarik sürecini güvence altına almak için stratejik anlaşmalar yapılıyor. Neyse ki 2022 yılı itibarıyla süreç iyileşmeye başlayacak ve yılın ikinci seviyesinde raflardaki DDR5 belleklerin sayısı yeterli seviyelere ulaşacak.