Anasayfa Haber AMD, CES 2022’de Zen 4 Mimarisinin Detaylarını Açıklayacak

AMD, CES 2022’de Zen 4 Mimarisinin Detaylarını Açıklayacak

CES 2022 etkinliği yaklaşırken AMD tarafında yeni ekran kartlarıyla birlikte 3D V-Cache ile güncellenen Zen 3 işlemcileri, Threadripper PRO 5000 serisini ve Ryzen 6000G mobil işlemcileri bekliyoruz. Ancak bir AMD yetkilisinin açıklamalarına bakılırsa birkaç hafta içinde Zen 4 mimarisiyle ilgili yeni detaylar öğreneceğiz.

AMD CTO’su Mark Papermaster, yaptığı özel bir röportajda Zen 4 mimarisinin CES 2022 basın toplantısının bir parçası olacağını doğruladı. Yine de lansmanın odak noktası 3D V-Cache önbellek teknolojisiyle desteklenen Zen 3 mimarisi olacak.

Şirket yetkilisine göre yakında Zen 4 ile ilgili bazı detaylar öğreneceğiz ve 2022 yılı içinde daha fazla duyuru yapılacak. AMD’nin henüz ürün özelliklerini açıklamaya hazır olmadığı görülüyor, ancak temel değişikliklerden kısaca bahsedebilirler.

Kırmızı ekip geçen ay 2022 sonlarında beklenen EPYC Genoa ve 2023 yılının ilk yarısında beklenen EPYC Bergamo sunucu çiplerinden bahsetmişti. Şirket ayrıca tüketiciler için Raphael (belki Ryzen 7000) ve Phoenix APU ailesini hazırlıyor.

AMD Raphael sızıntılara bakılırsa 16 adede kadar çekirdekle birlikte masaüstü ve mobil platforma yayılacak. Öte taraftan bu yongalarla birlikte DDR5 ve PCıe 5.0 desteğinin gelme ihtimalini yüksek görüyoruz. Zen 4 mikro mimarisine sahip yongalar 2022 içinde piyasaya sürülecek, söylentiler ise Computex 2022’de resmi bir duyuru yapılabileceğini gösteriyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version