Anasayfa Haber EA, Gerçek Kişileri Sims Karakterine Dönüştürmeyi Sağlayan Bir Teknoloji Geliştiriyor

EA, Gerçek Kişileri Sims Karakterine Dönüştürmeyi Sağlayan Bir Teknoloji Geliştiriyor

Sims

Kendiniz ya da tanıdığınız biri Sims karakteri olsaydı, nasıl görüneceğini hiç merak etmiş miydiniz? Eğer merak ettiyseniz, size güzel bir haberimiz var: Sims’in geliştirici ekibi, sadece birkaç tıklamayla gerçek bir insanı bir Sims karakterine dönüştürmenizi sağlayan bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

SimsCommunity’de yer alan haberde, EA tarafından Nisan 2020’de kayda geçirilen ve Ekim 2021’de onaylanan yeni bir patentin işaret ettiğine göre, geliştirici ekibin, görüntü işleme yoluyla oyunda karakterler yaratmanın yeni bir yolunu sunmak istediği ifade ediliyor. Resmi patent belgeleri, yüzlerin bir veya daha fazla fotoğrafını yükleyip çeviri işlemini yapacak yapay zeka teknolojisini ortaya koyuyor. Fotoğraftaki yüz, patentli teknoloji aracılığıyla, sunulan fotoğraftakine uyan yüz özelliklerine sahip oyun içi bir karaktere dönüştürülecek.

Sims

Geliştiricilerden ve yapay zeka uzmanı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından sunulan bu patent çalışması, The Sims 3, The Sims Medieval ve The Sims 4 gibi oyunlar üzerinde çalışan Igor Borovikov tarafından yönetiliyor. Ekip bu patentte, The Sims 4’te karakter oluşturmanın bazı temel örneklerini kullandı. Ancak patent, bu karakter oluşturma işlemi için yalnızca hangi yüz özelliklerinin dikkate alınabileceğini kapsıyor.

Sims

Bunların yanı sıra ekip, bu karakter oluşturma işlemi için dikkate alınan bazı temel yüz özelliklerini de paylaştı: gövde, yüz ve yüz şekli, saç stili, sakal, kulaklar, kaşlar, yanaklar, gözler, burun, ağız ve çene.

EA şu anda bu teknolojinin tamamına sahip, ancak elbette bu teknolojinin ne zaman resmi olarak duyurulacağına dair herhangi bir işaret yok. The Sims 4’ün sürekli olarak yeni içeriklerle güncellendiğini ve yeni nesil Sims oyununun da yoğun bir şekilde geliştirme aşamasında olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, bu teknolojiyi bu iki oyundan herhangi birinde görebileceğimizi söyleyebiliriz.