Anasayfa Video AMD EPYC 7713 Sunucumuza Hazırlık

AMD EPYC 7713 Sunucumuza Hazırlık

AMD EPYC

2022 yılında Technopat olarak yapacağımız en büyük değişikliklerden birisi sunucu, diğeri de ofis olacak. AMD tarafından sağlanan EPYC 7713, yeni sunucumuzun kalbinde yer alacak. ASUS’un RS500A-E10-PS4 sunucusuna takacağımız bu işlemciye yine Micron’un 128 GB ECC bellekleri eşlik edecek.

Halihazırda sunucumuzda CentOS işletim sistemi kullanıyoruz fakat malumunuz, CentOS bu sene ölen işletim sistemlerinden biri oldu. Yerine gelen en iyi alternatif her ne kadar Alma Linux olsa da kullandığımız kontrol panel yazılımı cPanel, sürüm 98 itibarıyla artık Ubuntu da destekliyor. Biz de bu bağlamda yeni sunucumuzda Ubuntu kullanabiliriz. Bu aslında biraz da kişisel bir takıntı. Alma Linux’un 8.5 sürümü Linux 4.18.0-348 çekirdeğini kullanırken Ubuntu 20.04 LTS sürümü ise 5.4 sürüm Linux çekirdeği ile geliyor. Her ne kadar işlemci desteği önceki çekirdek sürümlerine getirilse de Technopat olarak son sürüm kullanmayı tercih ediyoruz.

Sunucumuzu ve yazılımları kurduktan sonra Technopat Sosyal’de uzun zamandır beklenen GIF desteğini de açmayı planlıyoruz. Buna ek olarak Sosyal’e yeni özellikler de kazandırmak planlarımız arasında. Tabii ki bunların bazıları XenForo 2.3 ile gelecek ama kendimiz de özel eklemeler yapabiliriz, daha önce geliştirilmesini desteklediğimiz, XenForo 2’ye AMP desteği getiiren AMPXF eklentisi gibi.

Bir de tabii ki yeni ofis söz konusu fakat şimdilik bu kouda fazla detay paylaşamıyoruz, takipte kalın, gelişmelerden haberdar olun!