Anasayfa Haber AMD Athlon 4000G Serisi İşlemci İlk Kez Ortaya Çıktı

AMD Athlon 4000G Serisi İşlemci İlk Kez Ortaya Çıktı

AMD’nin henüz piyasaya sürülmemiş Athlon Gold 4000G serisi (Renoir) APU’larından biri olan Athlon Gold Pro 4150GE, çevrimiçi perakendeci AliExpress’te göründü. Stoklarda yalnızca tek bir ürün mevcut ve fiyat 118.29 dolar olarak görünüyor.

Satıcı CPU’ların kullanıldığını ve yeni ürünler olmadığını not düşmüş. Çipler ayrıca Çin, Malezya, Vietnam, Kosta Rika ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli yerlerden geliyor. Yani muhtemelen bunlar birer mühendislik örneği.

Satıcı ayrıca özellikleri gösteren bir CPU-Z ekran görüntüsü yayınladı. CPU, dört çekirdek ve dört iş parçacığı ile birlikte 3.3 GHz temel saat hızına ve 4 MB L3 önbelleğe sahip görünüyor.

AMD henüz 4000G markalı yeni Athlon Gold yongaları resmi olarak piyasaya sürmedi. Öte yandan AMD’den yeni bir Athlon yenilemesi hakkında da herhangi bir söylenti yok ve ortaya çıkan listelemeler ilgi çekici.

Athlon Gold 3000G serisi şu anda dört çekirdekli Athlon Gold 3150 GE, 3150G ve çift çekirdekli 3050 GE modellerinden oluşuyor. Bu işlemciler Zen+ çekirdeklerini kullanıyor ve nispeten eskidi diyebiliriz. Bu nedenle AMD’nin giriş seviyesi segmentinde rekabetçi kalabilmek için Athlon serisini 4000G adı altında yenilemesi mantıklı.

Yeni Athlon Gold Pro 4150GE ve serideki diğer çiplerin Zen 2 çekirdeklerine sahip olduğu tahmin ediliyor. Intel ise Alder Lake tabanlı Pentium ve Celeron modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.