Anasayfa Haber HPE Yazılım Güncellemesi, 77 TB’lık Veri Kaybına Neden Oldu

HPE Yazılım Güncellemesi, 77 TB’lık Veri Kaybına Neden Oldu

Hewlett Packard Enterprise (HPE), bir komut dosyasının arızalanmasına ve yedekleme verilerinin silinmesine yol açan bir yazılım güncellemesi yayınladı. Kyoto Üniversitesi ise bu güncellemeden kaynaklı olarak sistemlerinden 77 TB’lık büyük bir kritik araştırma verisini kaybetti. Sonuç olarak silinen verilerin önemli bir kısmı tamamen kayboldu ve birçok emek boşa gitti.

The Stack‘e göre Kyoto Üniversitesi, 14 Aralık ile 16 Aralık arasında oluşturulan 14 araştırma grubundan yaklaşık 34 milyon dosyayı kaybetti. GizChina, üniversitenin dört gruptan gelen verileri yedekleme yoluyla geri yükleyemediğini ve bu nedenle verilerin sonsuza kadar kaybolduğu bildirdi. Başlangıçta uzmanlar 100 TB’a varan veri kayıpları yaşadığını düşündü, ancak toplamda 77 TB’lık veri silindiği ortaya çıktı.

HPE yazılım güncellemesinin soruna neden olduğunu kabul etti ve %100 sorumluluk üstlendi. Kyoto Üniversitesi ise yazılım sorununu ve komut dosyasını düzelttikten sonra Ocak ayının sonuna kadar yedeklemeye devam etmeyi planlıyor.