Anasayfa Haber NVIDIA GTC 2022 Etkinlik Tarihi Belli Oldu

NVIDIA GTC 2022 Etkinlik Tarihi Belli Oldu

NVIDIA, yaklaşan CES 2022 etkinliğiyle birlikte bazı yeni RTX ekran kartlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Yeşil takımın sunumda bizlerle paylaşabileceği ürünlere bakmıştık. Şirketin PC işinden sorumlu başkan yardımcısı Jeff Fischer, birkaç gün sonra mobil ve masaüstü pazara ait yeni Ampere GPU’lardan bahsedecek.

NVIDIA ayrıca bildiğiniz gibi düzenli olarak GTC geliştirici konferansları düzenliyor. Burada yüksek performanslı bilgi işlem (HPC), yapay zeka ve otomotiv endüstrisi ile yeni gelişmelere yer veriliyor. NVIDIA henüz CES 2022’yi tamamlamadan GTC 2022’nin düzenleneceği tarihi açıkladı.

21 Mart’ta CEO Jensen Huang, San Jose’de yüz yüze düzenlenecek olan konferansta açılış konuşmasını yapacak. Ayrıca bir canlı yayın yapılacağını hatırlatalım. GTC, 21 – 24 Mart 2022 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek bir karma etkinlik olacak. Burada derin öğrenme ve yapay zeka ile ilgili önemli oturumların yer alacağını söyleyebiliriz.

Öte yandan Huang’ın uzun süredir söylentileri dolaşan, çok çipli bir tasarıma sahip olması beklenen Hopper HPC mimarisini duyurmasını bekliyoruz. Yeni mimariden yararlanan hızlandırıcılar ise Kasım ayında piyasaya sürülen AMD Instinct MI 200 serisi ile rekabet edecek.