Anasayfa Haber Bir Bilgisayardan Dört Oyun Akışı: Alienware Concept Nyx

Bir Bilgisayardan Dört Oyun Akışı: Alienware Concept Nyx

Bulut tabanlı oyun hizmetleri gelişmeye devam ederken Microsoft xCloud, Google Stadia ve NVIDIA GeForce Now gibi birçok farklı platform mevcut. Öte yandan bazı üreticiler yeni nesil televizyonlarına bulut tabanlı oyun hizmetleri dahil etmeye başlıyor. Alienware‘in ise biraz farklı bir planı var: evinizdeki güçlü bir bilgisayardan aynı anda dört oyun akışı.

Konseptin ana fikri, bir evde birden fazla oyuncunun yaşadığı durumlarda akıllı TV, tablet, dizüstü bilgisayar veya masaüstü cihazlar fark etmeksizin oyun akışı yapmak. Bunların hepsinde internet bant genişliğini işgal etmek yerine, evdeki bir sunucudaki Wi-Fi üzerinden oyun oynamak mümkün.

Alienware’in demosuna bakılırsa sistem büyük bir bilgisayar kasasına benziyor ve nihai ürünün neye benzeyeceği belli değil. Bir şirket temsilcisi Cyberpunk 2077’yi açtı ve oyun akıllı TV, dizüstü bilgisayar ve monitörlü bir PC’de çalıştırıldı.

Kısa bir süre sonrasında Rocket League oyunu açıldı. Daha sonra ise iki ayrı oyun aynı televizyona taşındı ve iki oyunu bölünmüş ekranda yan yana oynadılar. Şirket, laboratuvarda aynı anda dört oyun akışına ulaştığını söylüyor. Özellikle çözünürlük, saniyedeki kare sayısı veya diğer detaylar hakkında bir bilgi verilmedi.

Alienware ayrıca konsept tasarımında hangi bileşenlerin kullanıldığını söylemedi. Son olarak, demoda oyun kütüphanesinden seçim yapmanızı sağlayan bir uygulama olduğunu, ancak bunların Steam ve Epic Game Store gibi PC istemcilerine bağlı olup olmadığının belli olmadığını belirtelim.