Anasayfa Haber Hyundai Artık Sadece Elektrikli Araç Üretecek

Hyundai Artık Sadece Elektrikli Araç Üretecek

Hyundai

Sektör kaynakları The Korea Economic Daily’ye yaptıkları açıklamalarda, Hyundai’ın içten yanmalı motor geliştirme ve Ar-Ge merkezlerini kapattığını söylüyor. Artık Hyundai, benzinle çalışan yeni araçlar geliştirmeyecek, ancak mevcut olanları değiştirmek için birkaç mühendis tutmaya da devam edecek.

Şirket, güç aktarım mekanizması ile ilgilenen mühendisleri de artık elektrikli araç geliştirme aşamalarında yer alacak şekilde eğitecek. Otomobil üreticisi, ayrıca daha iyi pil hücreleri geliştirmek amacıyla bataryaların tasarımına, performansına ve ham maddelere odaklanan yeni bir batarya departmanı kurdu.

TechSpot’un haberine göre, geçtiğimiz Ağustos ayında, otomatikleştirilmiş sürüş sistemleri şirketi Motional, 2023 yılına kadar Lyft uygulamasına elektrikle çalışan bir Hyundai robotaksi ekleyeceğini duyurmuştu. Bununla birlikte daha önce Hyundai, 2026 yılına kadar dünya çapında 1,7 milyon elektrikli araç satma hedefini de açıklamıştı.

Hyundai’nin almış olduğu bu radikal karar, diğer şirketlerin ve hükümetlerin 2020’li yılların ortasında ve sonunda elektrikli araçlara tamamen geçiş yapmak istemelerinden kaynaklanıyor. Buna paralel olarak Kasım ayında, Xiaomi’nin 2024’ten itibaren yılda 300.000 elektrikli araç üretmeyi istediğini ve Volvo’nun da 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araçlara geçmeyi planladığına dair haberler çıkmıştı.

Bu arada New York, 2025 yılına kadar benzinle çalışan yeni araçların satışını yasaklamak istiyor. Birleşik Krallık ise 2030 yılına kadar sadece benzinle çalışan arabaların aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmasını önerdi.