Anasayfa Haber Intel Arc Alchemist Ekran Kartları Gecikebilir

Intel Arc Alchemist Ekran Kartları Gecikebilir

Arc Alchemist harici ekran kartlarını bu yılın ilk çeyreğinde bekliyorduk ve CES 2022 dahil olmak üzere bu birkaç kez kez doğrulanmıştı. Ancak Intel, birkaç güç sonra web sitesinde yer alan “1. çeyrek” sözünü sessiz sedasız kaldırmış görünüyor. Yani geriye sadece 2022 kaldı.

Bu bir gecikme anlamına gelebilir. Çeşitli kaynaklar konuyla ilgili Intel’e ulaştı ve henüz bir açıklama gelmiş değil. Belki de ilk çeyrekte sadece birkaç GPU göreceğiz. Öte yandan mavi takımın öncelikle dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak olan mobil GPU’lara odaklandığını görüyoruz. Bu nedenle ilk olarak 128 Yürütme Birimine sahip kartları bekliyoruz. Sonrasında 256 ve 512 Yürütme Birimi taşıyan modeller sırasıyla gelebilir.

Intel web siteleri sürekli güncelleniyor ve bazen hatalar olması normal. Ancak Q1, yani ilk çeyrek ibaresinin eksikliğini sayfanın diğer bölümlerine taşındı ve bunun bu değişikliğin kasıtlı yapıldığı açık. Uzun lafın kısası, donanım ve oyun meraklıları Arc ekran kartlarını biraz daha bekleyebilir. Daha önceki söylentiler, masaüstü Arc duyurusunun ikinci çeyreğe sarkabileceğini ortaya koymuştu. Bu tarihin aslında sadece masaüstüne değil, tüm Arc serisine eklenmiş olabileceğini ekleyelim.

Intel’e göre Alchemist GPU’lar dizüstü bilgisayarlara ve hazır sistemler tasarlayan üreticilere geliyor. Şirket ayrıca 10 Mayıs’ta düzenlenecek VISion etkinliğini duyurdu ve Arc ürünleriyle ilgili bir şeyler görmeyi umuyoruz.