Anasayfa Haber Çip Krizinden Canon Yazıcı Toner Kartuşları da Etkiledi

Çip Krizinden Canon Yazıcı Toner Kartuşları da Etkiledi

Canon Yazıcı Toner Kartuşları

Küresel çip krizinin Canon’un tonerlerini üretme şeklini değiştirdiği bir destek gönderisinde duyuruldu. Canon geçici bir önlem olarak şimdilik çipsiz olmayı seçti ve bu nedenle yazıcıları ve diğer çeşitli çok işlevli cihazları için çipsiz toner kartuşları üretme kararı aldı. Çipsiz tonerler Şubat ayı civarında dolaşıma girecek. Bu geçici bir önlem olduğundan şirket normal toner kartuşlarının gelecekte geri dönmesini bekliyor.

Şirket açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Küresel yarı iletken çip sıkıntısı, birçok elektronik cihazın ve bazı aksesuarların tedariğini etkiliyor. Etkilenen aksesuarlar arasında Canon’un kurumsal yazıcıları ve çok işlevli cihazları (MFD’ler) için toner kartuşu yer alıyor.

Canon, müşterilerimizin bir baskıyı kaçırmamasını sağlamak için, toner kartuşlarını tedarik edebildiğimizden emin olmak için çip sıkıntısı konusunda yenilikler yaptı. Canon, çipsiz toner kartuşları üretmeye başladı. Müşterilerimizin deneyimlerinde bazı kaçınılmaz, ancak küçük değişiklikler olsa da yine de normal şekilde yazdırabileceksiniz.”

Tonerin içindeki çip, orijinal Canon ürünlerini belirlemeye yardımcı oluyor ve diğer şeylerin yanı sıra kullanım seviyeleri hakkında kullanıcıları uyarıyor. Öte yandan, çipsiz bir toner yazdırma sürecini etkilememeli.

Canon destek yazısında çipsiz tonerlere sahip cihazlardan kaynaklanan hata istemleriyle nasıl başa çıkılacağını ayrıntılı olarak açıkladı. Gönderide ayrıca etkilenen tüm toner ürünleri de listelenmiş durumda.

Canon mürekkep kartuşları hakkında daha önce şirketin yazıcılarının mürekkebi bittiğinde tarama gibi diğer işlevleri devre dışı bıraktığı için dava açıldığını da hatırlatalım.