Anasayfa Haber Fortnite, GeForce Now ile iOS’a Geri Döndü

Fortnite, GeForce Now ile iOS’a Geri Döndü

Fortnite iOS

Fortnite, 17 aydır Apple App Store (iOS) veya Google Play Store (Android) platformlarında mevcut değil. Oyunun yakın zamanda her iki mağazaya da dönmesi beklenmezken oyuncuların yakında bir kez daha adaya dönüş yapacak gibi gözüküyor. NVIDIA ve Epic Games, popüler battle royale oyununun GeForce Now üzerinden oynanabilen bir mobil versiyonu üzerinde bir araya gelmiş durumda.

Oyun sunucu kapasitesini, grafik dağıtımını ve dokunmatik kontrolleri test etmek için önümüzdeki hafta sınırlı süreli bir kapalı beta başlayacak. NVIDIA kayıtları açtı ve önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıcılara toplu olarak betaya erişim izni verecek. Katılmak için ücretli bir GeForce Now üyeliğine de ihtiyacınız yok. Eğer katılabilirseniz iOS’ta Safari ve Android’de GeForce Now uygulaması aracılığıyla Fortnite oynayabileceksiniz. NVIDIA ve Epic henüz beta için bir bitiş tarihi de belirlemiş değil. Android ve iOS oyuncuları, Örümcek Adam olarak haritada dolaşırken dokunmatik kontrolleri kullanmak istemiyorlarsa Bluetooth denetleyicisi kullanabilecek.

Apple ve Google, uygulama içi ödemeler konusunda Epic Games ile aralarında çıkan bir savaşın ortasında Ağustos 2020’de Fortnite’ı ilgili mağazalarından çıkardı. Yayıncı, her iki şirkete de rekabete aykırı davranışlarda bulunduklarını iddia ederek dava açtı. Apple davası geçen yıl tamamlandı. Bir yargıç, Epic’in Apple’ın tekelcilik yasalarını ihlal ettiğini kanıtlamadığına karar verdi.

Her iki taraf da sonucun çeşitli yönlerine itiraz etti. Apple, geliştiricilerin kullanıcıları alternatif ödeme yöntemlerine yönlendirmesine ve uygulama içi ödemelerden aldığı yüzde 30’luk kesintiyi atlamasına izin vermeye zorlayacak App Store değişikliklerini uygulama zorunluluğundan bir son dakika kazandı. Her halükarda, Epic CEO’su Tim Sweeney’nin birkaç yıl daha sürebileceğini söylediği bir süreç olan tüm mahkeme temyizleri tükenene kadar Apple, Fortnite’ın App Store’a geri dönmesine izin vermeyecek.