Anasayfa Haber Instagram Dikey Kaydırılabilir Hikayeler Üzerinde Çalışıyor

Instagram Dikey Kaydırılabilir Hikayeler Üzerinde Çalışıyor

Instagram Dikey Kaydırılabilir Hikayeler

Instagram, Şubat 2021’de TikTok’a benzer şekilde dikey kaydırmalı yeni bir Hikayeler tasarımının prototipini yaptığını doğrulamıştı. Şimdi ise sosyal ağ yeni tasarımı küçük bir kullanıcı grubuyla test ediyor.

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, Türkiye’de bulunan bazı kullanıcıların Hikayelere dikey kaydırma getiren bir Instagram güncellemesi aldığını paylaştı. Yeni tasarımda aynı kullanıcının Hikayeleri ekranın sol veya sağ tarafına dokunarak görüntülenebilirken, bir sonraki kullanıcının Hikayelerine atlamak için aşağı kaydırmak gerekiyor.

Değişiklik büyük ihtimalle uygulamasında dikey kaydırma sunan TikTok ile rekabet etme girişimi olarak geliyor. Sonuç olarak Instagram, Hikayeleri statik içerikten ziyade videolara daha fazla odaklı hale getirecek.

Hatırlarsanız şirket Aralık ayında Hikayeler’deki videolar için 15 saniyeden 60 saniyeye kadar artırılmış bir maksimum sınırı test ediyordu. Kullanıcılar Instagram Hikayeler’de zaten 1 dakikaya kadar videolar yayınlayabilirken, bunların her biri 15 saniyelik dört videoya bölünüyor.

Diğer taraftan Instagram, akışı sıralamanın yeni yollarını ve hatta profil ızgarasını istediğiniz şekilde düzenleme seçeneğini test ediyor.