Anasayfa Haber Microsoft, Activision Blizzard’ı 68.7 Milyar Dolara Satın Alıyor

Microsoft, Activision Blizzard’ı 68.7 Milyar Dolara Satın Alıyor

Microsoft Activision Blizzard

Microsoft, 68.7 milyar dolar değerinde olduğu söylenen bir anlaşmayla Activision Blizzard stüdyosunu satın aldığını resmen duyurdu. Bunun bir oyun stüdyosu için olan en yüksek tekliflerden birisi olduğunun da özellikle altını çizmek gerek. Anlaşma, Microsoft’a göre, birleşik varlığı gelir açısından üçüncü en büyük oyun şirketi yapacak ve Call of Duty, World of Warcraft ve Candy Crush gibi oyunları şirketin çatısı altına alacak. Ek olarak Microsoft, anlaşmanın bir parçası olarak Game Pass‘e Activision Blizzard oyunlarını da eklemeyi planlıyor.

Şirket, Activision Blizzard alımında mobil oyunların da önemli bir faktör olduğunu ifade etmin. King’in telefon oyunlarını Microsoft’un işine dahil etmenin yanı sıra, satın alma, Halo ve Warcraft gibi önemli markaları daha fazla cihaza getirmeyi vaat ediyor.

Xbox patronu Phil Spencer, “On yıllar boyunca, Activision Blizzard’ı oluşturan stüdyolar ve ekipler, dünyanın her yerinden milyarlarca insandan büyük sevinç ve saygı kaynakları kazandı. Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch ve Activision Blizzard’daki her ekipten harika, yetenekli, kendini işine adamış insanlarla çalışma şansına sahip olduğumuz için inanılmaz heyecanlıyız.”

Düzenleyiciler ve Activision Blizzard hissedarları harekete yeşil ışık verirse, satın alma işleminin Microsoft’un 2023 mali yılında (Haziran 2023’ten geç olmamak üzere) bir süre sonra kapanması bekleniyor. Her iki şirketin yönetim kurulları ise anlaşmayı halihazırda onaylamış durumda.