Anasayfa Haber Çinli Üreticiler, 5nm ve 7nm Ekran Kartları Üretmeyi Hedefliyor

Çinli Üreticiler, 5nm ve 7nm Ekran Kartları Üretmeyi Hedefliyor

DigiTimes tarafından yayınlanan yeni tarihli bir rapora göre bazı çinli GPU üreticileri, bu yıl 5nm veya 7nm üretim teknolojilerini kullanarak yeni ekran kartı üretmeyi planlıyor. Söz konusu şirketlerin bazılarının ismini duyduk ve bunlar GPU pazarında büyük ölçüde bilinmeyen oyuncular: Imagination Technologies IP, Changsha Jingjia Microelectronics, Biren Technology ve Innosilicon.

Innosilicon’un Fantasy One serisi ekran kartlarından bahsetmiştik. Bazı iddialara göre kartlardan biri GeForce RTX 2070’e benzer performanslar sunabiliyor. Bu da Fantasy One ailesinin iddialı olabileceğini gösteriyor. Changsha Jingjia Microelectronics ise ilk GPU’sunu geçen yıl Aralık ayında JM9 serisiyle birlikte piyasaya sunmuştu. Ayrıca bu kartların GeForce GTX 950’ye yakın performanslar sunduğu söyleniyor.

Öte taraftan Sonunda Biren Technology, geçen yıl Ekim ayında BR100’ü duyurdu ve görünüşe göre TSMC’nin 7nm işlemi kullanıldı. Ancak üretilen GPU’lar hakkında hiçbir performans verisi mevcut değil.

Öyle ki bu durumda yalnızca donanım yeterli değil ve ekran kartı sürücüleri de büyük önem taşıyor. Çinli üreticilerin grafik pazarında ne kadar kabul görebileceğini zaman gösterecek ve üreticilerin kendini kanıtlaması gerekiyor. Intel ise AMD ve NVIDIA’ya rakip olmak için Arc serisi ekran kartlarını hazırlıyor.