Anasayfa Haber Artık Her Yıl Yeni Bir Call of Duty Oyunu Çıkmayabilir

Artık Her Yıl Yeni Bir Call of Duty Oyunu Çıkmayabilir

Call of Duty

Bloomberg tarafından paylaşılan bir habere göre, üst düzey Activision çalışanları, kendi aralarında Call of Duty’nin çıkış aralıklarını uzatma konusunda tartışıyor. Serinin en son oyunu olan Call of Duty: Vanguard’ın satış beklentilerini karşılayamamasının ardından, pek çok çalışanın, serinin oyuncu tabanını canlandırmak için ihtiyaç duyduğu şeyin daha uzun geliştirme süresi olabileceğine inandığı söyleniyor.

GamesRadar’ın haberine göre, daha uzun aralıklarla yeni bir oyun çıkarılması fikrinin uygulanıp uygulanmayacağı ya da ne zaman uygulanacağı henüz belli değil. Ancak Bloomberg’in paylaştığı haber, bunun önümüzdeki yılda gerçekleşebileceğini gösteriyor. 2022’de yeni bir Call of Duty oyununun piyasaya sürülmesi bekleniyor ve Activision’ın bu yılki oyunun üretken seri için bir tür kefaret olmasını beklediği belirtilmiş.

Microsoft, pek çoğunuzun bildiği gibi birkaç gün önce Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Bu satın almadan sonra, şirket içerisindeki çalışma kültüründe ve oyun geliştirme stratejisinde birtakım değişikliklerin yapılması pek de sürpriz olmaz. Eğer bu söylentiler doğruysa ve Call of Duty serisiyle ilgili bu karar uygulamaya konulursa, belki de bu, Call of Duty serisinin belli açılardan daha iyi bir oyun serisi haline gelmesini sağlayabilir.

Bu arada Activision Blizzard’ın Microsoft tarafından satın alınmasının henüz ABD hükümeti tarafından onaylanmadığını ve onayın da yakın bir zamanda gelmesinin beklenmediğini hatırlatalım.