Anasayfa Haber Google Drive Şüpheli Dosyalar İçin Kullanıcıları Uyaracak

Google Drive Şüpheli Dosyalar İçin Kullanıcıları Uyaracak

Google Drive Şüpheli Dosyalar

Google, daha fazla güvenlik için kullanıcıları şüpheli dosyalar konusunda uyarmak amacıyla Google Drive bulut depolama servisinde uyarı başlıkları sunan yeni bir güncelleme duyurdu. Daha önce, aynı özellik Google Cloud Next 2021’de duyurulmuştu ve Google Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar ve Çizimler açılırken uyarı başlığı gösterecekti.

Bu güncellemeyle birlikte, kötüye kullanım amaçlı içerik ve davranışlara karşı koruma sağlamak için artık Google Drive’a da ek güvenlik önlemleri geldi. Artık bir kullanıcı Google Drive’da potansiyel olarak tehlikeli veya şüpheli bir dosyayı açtığında, şirket kendilerini ve kuruluşlarını fidye yazılımı, kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlardan korumaya yardımcı olmak için bir uyarı başlığı gösterecek. Uyarı başlığı ayrıca kullanıcıları şüpheli dosyanın “kişisel bilgilerinizi çalmak için kullanılabileceği” konusunda bilgilendirecek.

Google ayrıca bu özellik için herhangi bir yönetici kontrolü ve son kullanıcı ayarı bulunmadığından ve varsayılan olarak etkinleştirileceğinden bahsetti. Özellik şimdi kademeli olarak kullanıma sunulmaya başlamış durumda ve önümüzdeki 15 gün içinde Google Workspace, G Suite Basic ve Business kullanıcılarının kullanımına sunulmuş olacak.