Anasayfa Haber RTX 3050, Madencilikte Düşük Performans Gösterdi

RTX 3050, Madencilikte Düşük Performans Gösterdi

NVIDIA RTX 3060 Founders Edition

NVIDIA GeForce RTX 3050 yakında satışa çıkacak ve hemen öncesinde inceleme videoları yayınlanmaya başlayacak. Uygun bütçeli kartla ilgili en çok merak edilen şey perakende fiyatlar ve bulunabilirlik. Tahmin edebileceğiniz gibi bu konuda madenciliğin etkisi büyük.

VideoCardz, Çin’deki bazı kaynaklar sayesinde yaklaşmakta olan RTX 3050 grafik kartının Ethereum madenciliği performansını elde etti. Madencilik sırasında performans saniyeler içinde 12,5 MH/s’ye düştüğü için kartın Lite Hash Rate algoritmasıyla birlikte gönderildiği görülüyor. Ayrıca bu hash oranı için 3050’nin 73W güç tükettiği bildirildi.

Bu rakamlar, farklı bir madencilik yazılımı kullanarak benzer sonuçlar yayınlayan Çinli bir YouTuber 潮玩客 tarafından da doğrulanmış gibi görünüyor. Sonuçlara göre kart 57W’da 13.66 MH/s sunuyor. Yani bahsi geçen testlerde muhtemelen bir optimizasyon (güç limiti/bellek hız aşırtması) yapılmış.

RTX 3050’nin sunduğu madencilik performansını ve 350 dolardan yüksek perakende satış fiyatlarını göz önüne alırsak, madencilik için pek mantıklı bir kart gibi görünmüyor. Bu arada eklemek gerekirse, kripto paraların değeri şu sıralar çakılmaya başladı ve madencilik getirisi de düşüş gösterdi.

10 Yorumlar

    • Aynen insanların kazancını sen veriyorsun çünkü. Ya adamın parasıyla aldığı bir şeyle kazanç sağlaması insanlara ne batar olmuş. Ekran kartı alamayan minerlara sarıyor.

      • Arkadaş mining pc eko sistemi bozdu adam evi barkı sattıyor parayı ekran kartına gömüyor bu normalmi bu iş için yapılmış cihazı alsın yapsın ekran kartı alıp yapanda hayrını göremesin

        • Evet kesin zaten mining yapanlar yüzünden bu halde ortalik. Gokten meteor dusse ” Miningçiler yapti abeyy!” kafasinda olursaniz daha cok surunursunuz. Bizim ulkede bir soz vardir kimse kendinden kolay ve çok para kazanani sevmez diye hakkatten dogru bir soz.

          • Velet sen dünyada yokken en az 10 farklı ekran kartı vardı git alın terinle çalış kazan bana ne kimin kazancından yan gelip para kazanmak kolay dimi ekran kartının ırzına geçerek

          • Ben mining yapiyorum dedigimi hatirlamiyorum ki ayrica uhd 750 kartinla sana hayatta basarilar dilerim…

          • UHD 750 kart değil dahili igpu bilmiyorsan öğren, mining yapmıyorsan neden destekler bir insan anlamak ne mümkün.

          • Ne oldugunu biliyorum dostum anlatmama gerek yok, yani adam parasini vermisse onun tercihi bende 3070ti var mining pesinde degilim ama alan da ekonomik durumlardan oturu yapiyor emin ol dolar tl paritesini dusunup empati yaptiginda haklilar diyebilirsin. Yoksa kimseyle alip veremedigim yok benim mining yapmis yapmamis herkesin kendince hakli sebebi vardir.

          • Adam ekran kartını alır ister oyun oynar ister mining yapar ister ateşe verir yakar kartı sana mı kaldı kimin ne yapacağını sorgulamak. Ekran kartı piyasasını kafaya takacağına otur yaşadığın ülkedeki piyasa neden bu hale geldi onu sorgula önce.

    • Hic bir ekran kartinin fiyati ffirlamadi hersey oldugu gibi normal satislarda yurt disindaki biri asgari maasiyla hersene olsugu gibi bbu senede son karti alabiliyor. Su salak ssalak miningcilere laf cakmayi birakin ulkemizde dolar ero 15tl olmus sga ssola camur ataatacaginiza hukumete wovun. Ben 1080tinin de ilk ciktiginda 1100 dolar oldugunu gordjm. Su an 3080lerde 1100 euri falan birakin artik su koyun beyninizide isinize bakn

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version