Anasayfa Haber Battlefield 2042’nin Sadece Portal Modu Ücretsiz Olabilir

Battlefield 2042’nin Sadece Portal Modu Ücretsiz Olabilir

Battlefield 2042

Geçtiğimiz günlerde sizlere Electronic Arts’ın Battlefield 2042 oyununun performansından memnun olmadığını ve bu nedenle oyunun içerisine bir tür ücretsiz oynama modelini entegre etmek istediğini belirtmiştik. Bu iddia sektör içerisinde yer alan ve paylaştığı sızıntı haberlerle tanınan Tom Henderson’a aitti.

GameSpot’un haberine göre, Henderson bu konuyla ilgili olarak paylaştığı yeni bir videoda, Electronic Arts’ın Battlefield 2042 ile ilgili potansiyel planlarından söz etti. Henderson, Battlefield 2042 geliştiricisi DICE’ın durumunu tartıştığı bu videoda, Electronic Arts’ın oyun modlarından en az birini, (muhtemelen Portal veya Hazard Zone’u) oynaması ücretsiz hale getirmek istediğini iddia etti.

Portal, düzenli olarak Hazard Zone’dan daha fazla sayıda oyuncuya ulaştığı için de Portal modunun ücretsiz olması, daha yüksek bir ihtimal gibi görünüyor. Buradaki ana fikir, ücretsiz mod aracılığıyla çok sayıda oyuncuyu oyuna çekerek daha fazla oyuncunun Battlefield 2042’nin tam sürümü için ödeme yapmasını sağlamaktır.

Portal, oyuncuların her türlü özel oyun türü oluşturmalarına ve Battlefield 1942, Bad Company 2 ve Battlefield 3’ten alınan haritalarla Battlefield’ın geçmişini keşfetmelerine olanak tanıyan Battlefield 2042’nin yaratıcı modlarından biridir. Hazard Zone ise aslında oyunun battle royale modudur ve bu modda birden fazla ekip, ölümcül bir fırtına haritayı yok etmeden önce veri sürücülerini ele geçirmek ve haritadan çıkarmak için mücadele eder.