Anasayfa Haber iOS 15.4, Maske ile Face ID Kullanımına Destek Sunuyor

iOS 15.4, Maske ile Face ID Kullanımına Destek Sunuyor

iOS 15.4 Maske

iOS 15.4 Beta 1 sürümünün yayınlanması ile birlikte Apple tarafından maske ile Face ID kullanımı için destek sunmak üzere çalışıldığı ortaya çıktı. Hem de bunun için bu defa Apple Watch da gerekmeyecek. Ek olarak gözlük ile kullanım desteği de geliştiriliyor.

Özellik sayesinde yüz tanıma özelliğini maskeli veya maskesiz olarak ayarlayabileceksiniz. Hatta maske ile yüz tanımayı seçseniz bile kurulum sırasında maske takmanız gerekmeyecek. Bu yeni özelliği ayarlamak için iPhone ayarlarınızda “Yüz Kimliği ve Parola”ya gitmeniz ve “Yüz Kimliğini maskeyle kullan”ı seçmeniz gerekiyor.

Birçok iPhone kullanıcısının Apple Watch’unun olmadığı için bu özellik çok kullanışlı olacak. Telefonunuzun kilidini Watch ile açmak oldukça faydalı olsa da etrafınızdaki herkes iPhone’unuzun kilidini de açabilir. Bu yeni iOS 15.4 özelliği ile kimlik doğrulamak için göz çevrenize odaklanan yüz tanıma özelliği ile iPhone’unuzun kilidini açmak mümkün olacak.

Ayrıca Apple, gözlük takarken Face ID tanıma özelliğini geliştiriyor. Face ID’yi maske takarken kullanmanın düzenli olarak taktığınız her bir gözlüğü tanıyacak şekilde ayarlandığında en iyi sonucu vereceği ifade ediliyor. Öte yandan, maskeli Face ID güneş gözlüklerini desteklemiyor.

Bu yeni özelliğin sadece iPhone 12 ve üzeri modeller ile uyumlu olacağını da ayrıca belirtelim.