Anasayfa Haber Apple Servisleri 2021’de 165 Milyon Abone Kazandı

Apple Servisleri 2021’de 165 Milyon Abone Kazandı

Apple

Apple’ın en son finansal kazanç toplantısı sırasında, şirketin geçen yıl 165 milyon abone kazandığı açıklandı. Bu abone sayısına iCloud, Apple Music, Apple Arcade ve Apple TV+ dahil olmak üzere Apple’ın sunduğu tüm tüketici servislerinde aboneler dahil.

Bunun yanı sıra GSM Arena’nın aktarmış olduğu habere göre, Apple CFO’su ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Luca Maestri, söz konusu abone artışının dünya çapında olduğunu da belirtti. Teknoloji şirketinin şu anda dünya genelindeki toplam ücretli abone sayısı ise 785 milyon.

Aynı toplantı sırasında, Apple’ın metaverse alanına olan ilgisi sorulduğunda, Tim Cook, Apple’ın bu alanla ilgilendiğini ve zaten artırılmış gerçekliğe yatırım yaptığını ifade etti. Ancak Cook, cevabında “metaverse” kelimesini kullanmaktan kaçındı. Konuşmasının devamında Tim Cook, “Biz inovasyon işinde bir şirketiz. App Store’da 14.000’den fazla artırılmış gerçeklik uygulamamız var.” dedi.

Apple CEO’su, şirketin metaverse alanında büyük potansiyel gördüğünü ve buna göre yatırım yaptığını da ifade etti. ABD merkezli teknoloji şirketi, iPhone 12 Pro’ya ve sonraki iPad Pro modellerine LiDAR donanımı eklemesinden bu yana, artırılmış gerçeklik teknolojisine çok uzun bir süredir ilgi gösteriyor.

Bununla birlikte Apple, birkaç gün önce Brand Directory tarafından paylaşılan yeni bir araştırma raporunda, 2022 yılı için dünyanın en değerli markası olarak belirlenmişti.