Anasayfa Haber Intel: “Her Yıl Milyonlarca GPU Üretmek İçin Çalışıyoruz”

Intel: “Her Yıl Milyonlarca GPU Üretmek İçin Çalışıyoruz”

Raja Koduri, PC Gamer‘ın GPU fiyatlandırma sorunuyla ilgili yazdığı açık mektubuna Twitter üzerinden yanıt verdi. Her zaman bahsettiğimiz gibi, özellikle ekran kartı pazarı olmak üzere teknolojik bileşenleri tedarik sürecinde ciddi sıkıntılar var. Yarı iletken kıtlığı, kripto madenciliği ve şu anda evden çalışan milyonlarca insan bu işin tuzu biberi oldu.

NVIDIA ve AMD’nin masaüstü ekran kartlarını stoklarda bulmak ayrı, ürünlerin fiyatları ayrı bir sorun yaratıyor. Bu arada Intel, Arc harici ekran kartlarıyla üçüncü bir oyuncu olarak sahaya inmeye hazırlanıyor. Şirket şu an bu konuda bir hayli sessiz lakin ilk GPU’ların bu çeyrekte gelmesini bekliyoruz.

Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı Raja Koduri ise yanıtında gelecek için umut verici şeyler söyledi ve her yıl milyonlarca Arc GPU göndermek için çözümler aradıklarını belirtti:

Bu PC oyuncuları ve genel olarak endüstri için büyük bir sorun. Intel Graphics misyona giden yolda bir yol bulmak ve her yıl milyonlarca Arc GPU’yu PC oyuncularının eline ulaştırmak için çok çalışıyor.

Teknoloji devi zaten GPU’larını üretim ortaklarına ve sistem entegratörlerine göndermeye başladı. Intel’in üretim hacminin büyüklüğünü bilmesek de pazar üzerinde olumlu etkileri olacağı kesin. Intel birçok kez ARC GPU’ların bir dökümhane, yönetim kurulu ortakları, oyuncular ve oyun stüdyolarından işbirliğini içeren çok yıllı bir plan olduğunu dile getirmişti.