Anasayfa Haber App Store, Listelenmemiş Uygulamalar Seçeneği Kazandı

App Store, Listelenmemiş Uygulamalar Seçeneği Kazandı

App Store Listelenmemiş Uygulamalar

Apple artık App Store platformunda listelenmemiş uygulamalar adlı bir seçenek sunuyor. Bu uygulamalar sadece doğrudan bir bağlantıyla keşfedilebilir olacak ve platformda herkese açık olmayacak.

Apple bu uygulamaların çalışanlar, öğrenciler veya konferans katılımcıları gibi sınırlı kitleler için kullanılmasını öngörüyor. Yeni uygulamalar Apple Okul Yönetimi ve Apple İşletme Yönetimi platformları aracılığıyla kullanıma sunulacak. Bu arada özellikle altını çizmek gerek; listelenmemiş uygulamaların yine de Apple’ın Uygulama İnceleme ekibi tarafından onay alması gerekecek.

Listelenmemiş uygulamaların nihai dağıtıma hazır olması gerekecek. Bu da demek oluyor ki betalar ve yayın öncesi derlemeler uygun bulunmayacak. Uygulamaları App Store’da zaten listelenmiş olan ve listelenmemiş sürümlere sahip olmak isteyen geliştiricilerin, listelenmemiş bir sürüm için yeni bir istek göndermeleri yeterli olacak.

Yalnızca Apple İşletme Yönetimi veya Okul Yönetimi platformlarına girmesi onaylanan uygulamaların, listelenmemiş istek formunu tamamlamadan önce App Store’da yeni bir uygulama kaydı oluşturmaları, ikili dosyayı yükleme ve ardından dağıtım yöntemini Genel olarak ayarlama gibi ek adımlar atması gerekiyor. Bunlarla birlikte Apple, geliştiricilerin uygulamalarında yetkisiz kullanımı önleyen bir mekanizma kullanmasını öneriyor.