Anasayfa Haber Instagram, Daha Uzun Reels Videoları Oluşturmaya İzin Verecek

Instagram, Daha Uzun Reels Videoları Oluşturmaya İzin Verecek

Instagram

Instagram, Reels’deki 60 saniyelik zaman sınırının yeterli olmadığını düşünen kullanıcılar için videoların süresini uzatmayı planlıyor. Instagram’daki yeni özellikleri sızdırması ile bilinen Alessandro Paluzzi’ye göre uygulama, daha uzun Reels oluşturma olasılığını araştırıyor. Instagram kullanıcıları, halihazırda 60 saniyeye kadar uzunlukta Reels videoları oluşturabilmekte. Ancak yakın gelecekte kullanıcılar, 90 saniyelik Reels videoları oluşturabilecekler.

Tipster tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, Reels video çekim modunda kullanıcıların 90 saniyelik seçeneği hızlı bir şekilde ayarlamasına izin verecek bir geçiş olacağını gösteriyor. Instagram Reels, başlangıçta 15 saniyelik bir zaman sınırı ile başlatılmıştı ve bu süre daha sonra ikiye katlanarak 30 saniyeye ulaşmıştı. Bu uzunluk, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bir kez daha ikiye katlandı ve kullanıcılar böylelikle, 1 dakika süren Reels videosu oluşturmaya başladı.

Instagram’ın, Reels videoları için uzun sınırını artırması sürpriz bir gelişme olmaz. Zira, Instagram’ın ezeli rakibi TikTok şimdiden kullanıcıların çok daha uzun videolar çekmesine olanak tanıyor. Uygulama, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında limiti 60 saniyeden üç dakikaya çıkarmıştı. Instagram’ın Reels için video uzunluğunu ne zaman artırmayı planladığı ise henüz belli değil.

Son olarak Instagram’ın, kısa süre önce Snap’in Bitmoji özelliğiyle rekabet etmek için 3D Avatar desteği eklediğini belirtelim.