Anasayfa Haber Çip Sorunu Sürüyor: Sony, PS5 Tahminlerini Düşürdü

Çip Sorunu Sürüyor: Sony, PS5 Tahminlerini Düşürdü

PS5 Sistem Güncellemesi 20.02-02.50.00

Sony, PS5 oyun konsollarının piyasaya çıktığı günden bu yana PS4’e göre daha az sevkiyat gördüğünü açıkladı. Şirket mali yıl boyunca PS5 gönderimleri için tahminleri düşürdü ve bize çip krizinin yakın zamanda sona ermeyeceğini hatırlattı.

Sony’nin en son kazanç raporu, tatil çeyreğinde 3,9 milyon adet ürün sevk ettiğini gösteriyor. Önceki çeyrekte ise 3.3 milyon birim konsol gönderilmişti ve hafif bir artış yaşandı. 31 Aralık itibarıyla toplamda 17,3 milyon PlayStation 5 konsolu sevk edildi. PlayStation 4 piyasaya sürüldüğünde ise aynı dilimde 3 milyon daha fazla satmıştı.

Sonuç olarak Japon şirketin oyun bölümü, bir önceki yılın aynı çeyreğindeki 7,703 milyar dolara kıyasla 7,09 milyar dolar gelir sağladı. Ancak Sony PS5’i zararına sattığı için işletme karı %12.1 artarak 92.9 milyar yen (810 milyon dolar) oldu.

Aynı zamanda şirket çip sıkıntısı nedeniyle mali yıl boyunca PS5 sevkiyatları için tahminini 14.8 milyon birimden 11.5 milyona çekti. Görünüşe göre çip sıkıntısı en azından Sony tarafında devam ediyor ve bir süre iyileşme beklenmiyor. Son raporlara göre Sony, PlayStation 5 alamayanlar için PlayStation 4 konsollar sunacak ve bu önceki neslin üretimini artırmaya karar verdi.