Anasayfa Haber Apple, AI Music Girişimini Satın Aldı

Apple, AI Music Girişimini Satın Aldı

Apple AI Music

Apple tarafından AI Music adlı girişim satın alındı. Bloomberg’in haberine göre bu hamle sayesinde şirketin Apple Music hizmetinin ufkunu genişletebileceği ifade ediliyor. AI Music’in çeşitli senaryolarda mükemmel olacak kişiselleştirilmiş müzikler ve uyarlanabilir müzik oluşturmak için yapay zeka kullandığını belirtelim.

AI Music, ses parçalarını düzenlemek için tasarlanmış bir “Sonsuz Müzik Motoru” geliştirdi. Teknoloji sayesinde bir kullanıcının etkileşimine veya vücut aktivitesindeki bir değişime göre değişebilen dinamik müzikler üretilebiliyor. Örneğin, bir kullanıcı egzersiz yapıyorsa kalp atışındaki artış, teknolojinin algılamasına ve buna göre bu egzersizleri daha da yoğunlaştıracak parçalara geçmesine izin verebiliyor. AI Music bu özelliğin, reklamverenlerin izledikleri içeriğe bağlı olarak büyük olasılıkla değişecek olan, kullanıcıların mevcut ruh haline uygun ses oluşturmasına izin verebileceğini söylüyor. Bunun Apple Music için ne kadar işlevsel olacağı aşikar.

AI Music, Apple Music servisine ek olarak, vücudunuzun o sırada nasıl çalıştığına göre müzikleri dinamik olarak değiştirmek için kullanılabilen Apple Fitness+ servisinde de kullanılabilir. Apple ayrıca, hangi ortamda müzik dinlediğinizi algılayabilen sensörlere sahip gelişmiş AirPods varyasyonları sunabilir. AirPods, iPhone’unuzla eşzamanlanırken, dinlediğiniz müziği dinamik olarak değiştirebilir veya önerilerde bulunabilir.

Apple, İngiltere merkezli girişimin satın alımını geçtiğimiz haftalarda tamamladı ve bu hamleden önce AI Music’in yaklaşık iki düzine çalışanı olduğu paylaşılıyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version