Anasayfa Haber Lukos, 32:9 Oranlı 4K Monitörünü Tanıttı

Lukos, 32:9 Oranlı 4K Monitörünü Tanıttı

Yeniliklere açık bir şirket olan Lukos, oyuncular, grafik tasarımcılar ve daha fazla gruba hitap eden farklı bir taşınabilir ekran piyasaya sürüyor. Yeni monitör 3840×1100 çözünürlüğe ve garip şekilde 32:9 en-boy oranına sahip.

14 inçlik IPS panel ile gelen Lukos Ultrawide 4K, sadece 60 Hz yenileme hızı ve 30 nit parlaklık sunuyor. Lukos ayrıca kitle fonlama sayfasında monitörün 2 ms yanıt süresi olduğunu ve sRGB renk gamının %100’ünü kapsadığını söylüyor.

Bu sıra dışı monitör, dört farklı kaynak girişiyle birlikte dört adede kadar çoklu görüntü özelliğini destekliyor. Şirket, Kickstarter sayfasında oyun yeteneklerini gösteren birden fazla reklam yaptı. Ancak bu panel hisse senedi bilgileri, TweetDeck ve hatta bazı Twitch kontrolleri gibi ultra geniş içerik için ikincil bir ekran olarak farklı işlevlere sahip. Ancak dokunmatik özelliğe sahip olmadığını belirtmekte fayda var.

Lukos, cihazın kişisel bilgisayar desteği, oyun konsolları, akıllı telefonlar veya çeşitli tabletler hemen hemen her cihazda çalışacağını iddia etmiş. Bu bağlamda 1x DisplayPort 1.2, 2x DisplayPort 1.4, 2x HDMI 2.0B ve 1x HDMI 1.4 dahil olmak üzere 6 bağlantı seçeneği sunulmuş. Ayrıca Ayrıca Tip-C konektörü ve 12V güç girişi mevcut. Bununla birlikte ekran menüsü ve kaynak girişi seçimi için yerleşik düğmeler bulunuyor. Lukos monitöre yerleşik bir fan eklemiş, ancak ne kadar gürültülü çalışacağı bilinmiyor.

Monitör artık bir kitle fonlaması kampanyasıyla 419 dolara ve sonrasında 470 dolara temin edilebilecek. Sizce bu 14 inç ultra geniş açılı 4K monitör hangi alanlarda kullanılabilir?