Anasayfa Haber Samsung Amiral Gemisi Modelleri 4 Yıl Android Güncellemesi Alabilir

Samsung Amiral Gemisi Modelleri 4 Yıl Android Güncellemesi Alabilir

Samsung Android güncellemeleri 4 yıl olacak
Samsung Android güncellemeleri 4 yıl olacak

Samsung, Android işletim sistemi güncelleme politikasını iki büyük işletim sistemi güncellemesi sunuyordu. Bir dönem sonra bunu üçe çıkartan şirket Unpacked 2022‘de dörde çıkartacak gibi görünüyor.

Yeni bir sızıntıya göre Samsung, Android güncelleme politikasını birkaç güncelleme için genişletmeyi planlıyor. Yani resmiyete dökülmesi durumunda tıpkı iPhone tarafında olduğu gibi satın alacağınız bir telefona en az 4 yeni işletim sistemi versiyonu gelmiş olacak.

Ayrıca sızıntı, Koreli teknoloji devinin artık dört yerine beş yıl boyunca güvenlik yamaları sağlamayı taahhüt ettiğini de gösteriyor.

Bu yıl satın alınan Android 12 cihazlar 2026’ya kadar güncelleme alacak

Şimdiye kadar, bu yaklaşan politikaya uygun görünen cihazlar Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21 FE, Galaxy S22 serisinin yanı sıra Galaxy Tab S8 serisi ve Galaxy Z Fold 3 ile Z Flip 3.

Galaxy S22 ve Tab S8, Android 12 ile birlikte gönderilecek. Ancak donanım yazılımı politikasındaki bu değişiklik sayesinde, 2025-2026’da Android 16’ya kadar güncellenmeleri mümkün olabilir. Ek olarak, bu dört büyük Android işletim sistemi yükseltmesinin yanı sıra, yukarıda bahsedilen cihazlar en az beş yıllık güvenlik güncellemelerini de eksiksiz alacaklar. Yani 2021 model cihazlar 2026’ya kadar alacakken, yarın tanıtılacak cihazlar ise 2027’ye kadar almış olacak.

Bu değişikliğin yeni Galaxy telefonların ve tabletlerin ömrünü önemli ölçüde uzatacağını söylemeye gerek yok. Samsung müşterileri, daha yeni bir telefon veya tablete geçmek için daha fazla para harcamayı düşünmeye başlamadan önce, Android işletim sistemi özellikleriyle daha uzun süre güncel kalabilecekler.