Anasayfa Mobil Galaxy S22 ve Galaxy Tab S8 Serisi Ön İnceleme

Galaxy S22 ve Galaxy Tab S8 Serisi Ön İnceleme

Galaxy S22

Samsung düzenlemiş olduğu Unpacked 2022 etkinliğiyle beraber yeni Galaxy 22 ve Tab S8 serilerini tanıttı. Ülkemizde hem Tab S8’ler hem de Galaxy S22’ler Snapdragon 8 Gen 1 ile piyasaya sürülecek.

Galaxy S22 Ultra Detayları

Telefon yine kavisli cam ile geliyor ve S-Pen tıpkı Note serisinde olduğu gibi telefonun içine yerleştirilebiliyor. Dayanıklılığı artırılmış alüminyum kasa ve Corning Gorilla Victus+ dikkat çeken tasarım hatlarını oluşturuyor.

S-Pen geliştirilmiş artık 2.8 ms gecikme süresi var. Algoritma bazlı çalışma sistemi sayesinde S-Pen sizin yapacağınız şekilleri, yazacağınız metinlerin yolunu tahmin ediyor ve böylece sanki kağıda yazarmışçasına hızlı bir geri bildirim alıyorsunuz.

Ayrıca Yapay zeka birimi elle yazdığınız yazıları çevirmede de kullanılıyor. 80’den fazla dilde çeviri yapılıyor.

Artık Galaxy Tab S8 ve S22 Ultra arasında ilginç bağlantı seçenekleri var. Diyelim not yazıyorsunuz, kalem kontrollerini elinizde telefondan kontrol edebiliyorsunuz. 

Açıkçası diğer alanlarda da Samsung NPU birimine çok çok güveniyor. Gece modunda fotoğraf ve videoda daha net, daha az gürültü vaat ediliyor. Nona Bining ile 108 MP avantajından sonuna kadar yararlanılıyor. Özellikle ışık yetersizse bile kareleri koylayca doldurabiliyor.

Auto Framing S22’de de karşımıza çıkıyor ki bu daha öncede denedikleri bir sistem. Kameranın geniş açısı ve yüksek çözünürlüğü kullanılarak sahneye giren suje sayısına göre kadraj yeniden oluşturuluyor.

Yine 108 MP olsa da sensör alanı 21 Ultra’ya göre x1.23 kat artırılmış. Portre modunda yeni NPU birimi sayesinde gece fotoğraflarında bile çok iyi sonuçlar vaat ediliyor. Ayrıca geliştirilen yeni teknik sayesinde yapay zeka yardımıyla sujenin saç uçları bile arka plandan ayrılıyor.

Expert RAW ayrı bir fotoğraf uygulaması burada çok daha fazla bilgi barındıran fotolar çekebiliyorsunuz. Yine farklı estanteneler bir araya geldiği için sonuçlar oldukça iyi görünüyor.

Snapdragon 8 Gen 1 platformundan güç alan S22 Ultra, geliştirilmiş güvenlik ve NPU birimiyle hızlı telefon deneyimi vaat ediyor. Ek olarak, yeni cihazlarda Know Vault adı verilen yeni sisteme geçildi. Yeni işlemci aynı zamanda ARMv9 mirko mimarisini kullanıyor. Gösterilen grafiklere göre NPU birimi S22 Ultra S21’den iki kat daha hızlı işlem kapasitesine sahip.