Anasayfa Haber Microsoft Edge 98, Edge Bar Özelliğiyle Çıktı

Microsoft Edge 98, Edge Bar Özelliğiyle Çıktı

Microsoft Edge sürüm 98, “Edge Bar” desteği de dahil olmak üzere birkaç yeni özellikle birlikte geliyor. Microsoft, yaklaşık bir yıldır Edge Bar’ı test ediyor ve bu bölmeyle birlikte web’de gezinme deneyimini daha kolay hale getirmeyi hedefliyor. Varsayılan olarak Kenar Çubuğu ekranın sağ tarafına sabitleniyor ve masaüstünüzün bir parçası olabilecek bir çubuk gibi görünüyor.

Edge Bar’ın varsayılan paneli, kişiselleştirilmiş bir haber beslemesi içeriyor ve Windows 10’un Haber ve İlgi Alanları beslemesine veya Windows 11’in Widget panosuna benziyor. Bu kısmı ayrıca eğlence, spor, teknoloji, hisse senetleri ve diğer istediğiniz her şeyle ilgili güncellemeleri içerecek şekilde özelleştirebilirsiniz.

Microsoft Edge Bar Özellikleri

  • Kenar çubuğunu kullanarak kolaylıkla çoklu görevlere ulaşın: İhtiyacınız olanı hızla bulun ve yaptığınız işe sorunsuz bir şekilde geri dönün. Kenar çubuğu, ekranınızı kaplamadan  öğeleri aramaya, kişiselleştirilmiş haberlere, çeşitli içeriklere ve üretkenlik araçlarına kolay erişim sağlıyor.
  • Haberlere göz atmak, kısa bir e-posta göndermek veya hızlı bir arama yapmak istiyorsanız Edge bar ihtiyacınız olan her şeye sahip. Kenar çubuğu, uygulamaları değiştirmeden veya tam bir tarayıcı açmadan bilgileri bulmanızı ve görevleri tamamlamanızı sağlıyor.
  • Halihazırda yapmakta olduğunuz şeye devam ederken ek bilgi almak için Kenar çubuğunu ekranınızın kenarına sabitleyin.
  • Kişiselleştirilmiş haber akışı ve bilgilendirici içerik koleksiyonu, birinci sınıf yayıncılardan haberler ve ilgi alanlarınıza göre uyarlanmış zamanında güncellemeler sağlıyor.

Özelliği Ayarlar > Edge çubuğu bölümünden aktif edebilirsiniz. Bu çubuk Windows’a sabitlenebiliyor ve ekranın her köşesine taşınabiliyor.

Diğer Edge 98 Geliştirmeleri

  • Siteleri açtığınızda tarayıcıyı otomatik olarak farklı bir profile geçirecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Örneğin şirketin sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcınızın profili otomatik olarak “İş” olarak değişecek.
  • Kullanıcılar için ekstra bir koruma katmanı sağlayan yeni bir güvenlik özelliği eklendi.
  • Microsoft, kaydırma çubuğu için yeni bir tasarım sunuyor ve bu yeni Windows 11 kaydırma çubuklarını temel alıyor.