Anasayfa Haber WhatsApp Sesli Arama Arayüzü Yenileniyor

WhatsApp Sesli Arama Arayüzü Yenileniyor

WhatsApp Windows 11

WhatsApp, uygulama için yeni beta sürümlerini kullanıma sunmaya devam ediyor. Şirket şimdi de sesli aramalar için yeni bir arayüz sunmaya başladı.

En son yayınlanan özellik, Android’deki belirli beta test kullanıcıları için özel olarak kullanıma sunulmuş. Yeni özellik ayrıca, grup sesli aramaları için dalga formları taşıyor. Güncellenmiş sesli arama arayüzünü taşıyan yeni beta sürümüne ek olarak, WhatsApp’ın kullanıcılara hesap yasağı incelemeleri hakkında yanıt vermek adına yeni bir ekran tasarımı üzerinde çalıştığı da tespit edildi. Yenilik ile birlikte, kullanıcılar tarafından seçilen temaya göre renk paletleri de dinamik olarak ayarlanacak gibi gözüküyor.

WhatsApp beta izleyicisi WABetaInfo tarafından hazırlanan bir rapora göre, WhatsApp Android Beta 2.22.5.4, bazı kullanıcılara güncellenmiş sesli arama arayüzünü getirmiş. Birkaç kullanıcı ise bir başka beta sürümü 2.22.5.1’de de değişikliği görebildiğini belirtiyor. Arayüz ilk olarak Aralık ayında tespit edilmiş. Yenilik halihazırda, hem Android hem de iOS kullanıcıları için geliştiriliyor. Arayüz, daha kompakt ve daha modern bir deneyimi beraberinde getiriyor.

WhatsApp Arama Arayüzü

WABetaInfo ayrıca, grup sesli aramaları yaparken arayüzün dalga formları getirdiğini tespit etmiş. Bu ses dalga formları, arama sırasında kullanıcıları aktif konuşmacılar hakkında bilgilendirmek için tüm katılımcılar tarafından görüntülenebiliyor. Yeni deneyim şu anda bazı Android beta kullanıcıları için sınırlı olsa da, WABetaInfo’ya göre önümüzdeki günlerde iOS beta test kullanıcıları da özelliği denemeye başlayacak.

Son olarak kullanıcıların, Android cihazları için en son WhatsApp beta sürümünü test edebilmeleri için Google Play Beta programına kayıt olmaları gerektiğini belirtelim.