Anasayfa Haber Teknoloji Devleri, Beyin Göçüyle Mücadele İçin Büyük Harcamalar Yapıyor

Teknoloji Devleri, Beyin Göçüyle Mücadele İçin Büyük Harcamalar Yapıyor

Dünyanın dört bir yanından teknoloji devleri, genişleyen bir pazarda hakimiyetlerini korumak için önemli adımlar atıyor. Akıllı telefonlardan bilgisayarlara, grafik kartlarına, otomobillere ve buzdolaplarına kadar her şeyde çiplere olan büyük bir talep var.

Şirketler ise en iyi yetenekleri elde tutmak için COVID-19 salgını sırasında elde ettikleri tüm gelirleri kullanmaya devam ediyor. Bu bağlamda Samsung, mevcut işgücünü korumak ve yeni yetenekler kazanmak için hamleler yaptı.

Nikkei‘den gelen yeni bir rapora göre, teknoloji devi kalifiye mühendis eksikliğiyle mücadele etmek için çalışanlarına 11 aylık maaşını ikramiye olarak dağıttı. 11 aylık toplam, Aralık 2021’de ödenen iki aylık bir ikramiyeyi ve Ocak 2022’de ek bir üç aylık “hizmet ikramiyesini” içeriyor.

Korea Exchange, Samsung’un yaklaşık 110.000 kişilik Güney Koreli işgücünün ortalama maaşının (Aralık 2020 itibariyle) yaklaşık 106.000 dolar olduğunu bildiriyor. 11 aylık ikramiyeyi hesaba kattığınızda, çalışanlar yaklaşık 203.000 dolar kazanabiliyor. Bununla birlikte Samsung’un çalışanlar için (kampüs içi) yemek masraflarını ve nitelikli çocuklar için okul eğitimini karşıladığı söyleniyor.

Samsung, Galaxy akıllı telefonlarında bulunan SoC’ler, NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi gibi oyun için en iyi grafik kartlarına güç sağlayan Ampere GPU’lar, PC’niz için DRAM ve en iyi SSD’leri besleyen NAND dahil olmak üzere çok sayıda çip üretimi yapıyor. Ancak Güney Koreli şirket, beyin göçünü önlemek için çalışanlarına ikramiyeler veren tek şirket değil.

Amazon kısa süre önce teknoloji ve kurumsal çalışanları için yılda 160.000 dolardan 350.000 dolara iki kattan fazla ödeme yapacağını açıkladı. Geçen yılın sonlarında Intel, iş piyasası ısınırken çalışan maaşını 2 milyar dolar artırma planını duyurmuştu.