Anasayfa Haber Google Plus 2023 Yılında Tamamen Kapanacak

Google Plus 2023 Yılında Tamamen Kapanacak

Google Plus

Dünyanın en büyük teknoloji kuruluşlarından biri olan Google, azalan kullanıcı sayıları ve bir dizi veri ihlaline ev sahipliği yapması nedeniyle Plus platformunu 2018’de kapatma kararı almıştı. Ancak şirket, Google Plus ağının iş dünyasında bir yeri olduğu kanaatine varınca bu hizmeti Currents olarak yeniden adlandırdı ve sadece kurumsal kullanıcılar için açık bırakmayı tercih etti. Dört senedir kurumsal anlamda çalışamaya devam eden Google Plus’ın sonu artık resmen gelmiş durumda. Zira, yakın zamanda yayımlanan duyuruda, Google Plus servisinin kurumsal versiyonu olan Currents’in 2023’te kapanarak yerini Google Spaces’a bırakacağı açıklandı.

Google Currents, özetle şirketlerdeki çalışanlarının ve yöneticilerinin birbirleriyle etkileşimde bulunması için oluşturulan özel bir sosyal medya ağı. Günümüzden birkaç yıl önce bireysel kullanıcılar için kapatılan Google Plus’ın temelinde çalışan Currents ile çalışanlar gündelik sohbetler yapabiliyor, birbirleriyle mesajlaşabiliyor ve duyurular yayımlayabiliyorlar. Diğer taraftan görünüşe bakılırsa Google Plus’ın devamı niteliğindeki Currents de istenilen talebi görmediği için yolun sonuna ulaştı. Bu durumda platformun oldukça eski bir yapıda olmasının büyük bir etkisi var.

Artık Google Play platformunda yorum atabilmek için Google+ üyeliği gerekiyor.

Google yönetimi de Currents’ın modası geçtiğinden dolayı kapatılması ve artık bunun yerine Google Spaces’in kullanılması gerektiği kanısına varmış durumda. Google Spaces, özünde Microsoft Teams veya Slack’ın bir karışımı olarak görülebilir. Spaces ile belirli konulara odaklanan sohbet odaları oluşturabilir, dosyalar yükleyebilir, görevler ayarlayabilir, gönderileri sabitleyebilir ve çeşitli türlerde sohbet edebilirsiniz. Ayrıca Currents’den çok daha kullanışlı olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Google, Plus temelli Curents’i tamamen kapatmadan önce verilerin Spaces’a geçişini kolay hale getirmek için bazı özellikler eklemeyi planlıyor fakat detayları henüz belli değil.