Anasayfa Haber Cooler Master, PCIe 5.0 Bağlantılı SFX Güç Kaynaklarını Duyurdu

Cooler Master, PCIe 5.0 Bağlantılı SFX Güç Kaynaklarını Duyurdu

Cooler Master, PCIe 5.0 standardına uyumlu şekilde yeni 12+4 pin güç konnektörleriyle desteklenen ve Mini-ITX sistemlere uyum sağlayan güç kaynaklarını tanıttı. Yeni SFX PSU’lar 1100W ve 1300W olarak derecelendirilirken yeni 12+4 güç kabloları üzerinden bir ekran kartına 600W’a kadar güç sağlayabiliyor.

Bildiğiniz gibi üst sınıf ekran kartlarında güç tüketimi bir hayli arttı. Bu bağlamda AMD’nin yaklaşan RDNA 3 “RX 7000” ve NVIDIA’nın Ada Lovelace “RTX 40” serisi ekran kartları da oldukça güçlü olacak. Dolayısıyla yeni PCI Gen5 güç bağlantısı artık daha önemli olacak.

Bu arada, Mini-ITX sisteminde yük altında 675W’a kadar güç tüketecek bir kart için nasıl bir soğutma gerekeceği ise henüz belli değil. Öte taraftan PSU’ların dahili bileşenleri de yük altında aktif soğutma gerektirecek, bu nedenle 92 mm’lik fan zaman zaman gürültülü olabilir.

Cooler Master’ın yeni güç kaynakları, ATX sürüm 3.42 spesifikasyonu ile uyumlu ve 100×125×63.5 mm ölçülerinde. Ayrıca bu ürünler 80 Plus Platinum sertifikalı ve giriş voltajına bağlı olarak en az %89 – %94 oranında verimlilik sağlıyor.

Bu üst düzey PSU’lar aşırı akım koruması (OCP), aşırı voltaj koruması (OVP), kısa devre koruması (SCP), aşırı güç koruması (OPP) ve aşırı sıcaklık koruması (OTP) gibi özelliklerle geliyor. Şirket V SFX Platinum ürünlerini ne zaman satışa çıkaracağını açıklamadı. Ancak güç kaynakları web sitesinde listelendi ve yakında perakende satışların başlamasını bekleyebiliriz.