Anasayfa Haber Linux Çekirdeğine Intel Raptor Lake Desteği Ekleniyor

Linux Çekirdeğine Intel Raptor Lake Desteği Ekleniyor

Intel’in 12. nesil işlemcileri bildiğiniz gibi hibrit bir tasarımla piyasaya çıktı. Karma yapıdaki Alder Lake yongalar yüksek performanslı çekirdekler ve yüksek verimli çekirdeklerinden meydana geliyor. Öte taraftan yaklaşan 13. Nesil Raptor Lake ailesinin benzer bir tasarımla birlikte geleceğini biliyoruz. Hatta 8 performans ve 24 verimlilik çekirdeğiyle birlikte toplam 32 çekirdeğe sahip bir işlemciye bakmıştık.

Phoronix‘in yeni raporuna bakılırsa Linux çekirdeğine yaklaşan işlemcilerle ilgili destek eklenmeye başladı ve bu yılın sonunda gelecek seri için yazılım ekosistemi şimdiden hazırlanıyor. Kısa zaman önce ise Linux 5.18 çekirdeğine Intel Raptor Lake işlemciler için ses desteği eklendi.

Öte yandan 13. Nesil CPU desteğinin tüm yazılımlarda yavaş yavaş desteklendiğini görüyoruz ve kısa zaman önce AIDA64 yazılımı da Raptor Lake desteğiyle güncellenmişti. Eğer her şey yolunda giderse Raptor Lake ailesi 2022 yılında karşımızda olacak. Tıpkı Alder Lake’de olduğu gibi, muhtemelen yılın sonlarında doğru bir lansman göreceğiz.

Geçmiş sızıntılara bakılırsa Raptor Lake ile LGA1700 soket desteği sürecek ve 600 serisi anakartlarla kullanım mümkün olacak. Ayrıca DDR4 ve DDR5 bellek desteğinin bir arada korunacağı söyleniyor.