Anasayfa Haber Intel, Arc Celestial Kartlarıyla Tepe Sınıfa Hitap Edecek

Intel, Arc Celestial Kartlarıyla Tepe Sınıfa Hitap Edecek

Intel Arc Alchemist ekran kartlarının çıkış tarihiyle ilgili Intel’den resmi söylemler duymuştuk. Beklediğimiz gibi, mobil GPU’lar ilk çeyrekte, harici masaüstü kartlar ise ikinci çeyrekte tanıtılacak. Bugün düzenlenen etkinlikte ayrıca 2024’te piyasaya sürülmesi beklenen Celestial GPU serisi için bazı planlar açıklandı.

Intel’in performans açısından NVIDIA ve AMD kartları yakalaması 2 yılı bulacak gibi görünüyor. Mavi takımın yaklaşan Alchemist kartlar ile RTX 3070/3070 Ti ve Radeon RX 6700 XT gibi modelleri hedeflemesini bekliyoruz. Ancak gelecekteki Battlemage ile muhtemelen RTX 3080 ve RX 6800 XT gibi 800 serisi kartlarla rekabet başlayacak.

Intel bugün, Celestial kod adlı 3. nesil Arc ayrık GPU’larının daha da hızlı olacağını ve 900 serisi gibi “Ultra Enthusiast (Ultra Meraklı Sınıf)” segmentine adım atacağını duyurdu. Şirket ayrıca Celestial’ın şu anda aktif olarak geliştirilmekte olduğunu doğruladı.

Mavililer muhtemelen 2023 yılında Battlemage ve 2024 yılında Celestial serisini piyasaya sürecek. Yol haritasında “2024+” ibaresini görüyoruz, bu da Intel’in gecikmeler yaşayabileceği anlamına geliyor.