Anasayfa Haber Intel, Tomb Raider Çalıştıran Harici Arc Ekran Kartlı Sistemini Sergiledi

Intel, Tomb Raider Çalıştıran Harici Arc Ekran Kartlı Sistemini Sergiledi

Intel’in grafik şefi Raja Koduri, Twitter hesabından yeni bir fotoğraf paylaştı ve burada çalışır durumda olan bir masaüstü Arc Alchemist ekran kartına dikkat çekiliyor. Yılın ikinci çeyreğinde çıkacak olan kartlar ayrıca Intel’in meraklı sınıfı NUC Extreme ‘Beast Canyon’ mini PC’lerinde kullanılabilecek.

Bu PC 8 çekirdekli Core i9-11900KB veya Core i7-11700B işlemcilerden birini içeriyor. Ayrıca 16 şeritli PCIe Gen4 ile tamamen uyumlu ve bu da arabirim cephesinde darboğaz olmadığı anlamına geliyor. Beast Canyon, tam uzunlukta GeForce RTX 30 ve Radeon RX 6000 ekran kartlarını destekleyen ilk NUC olacak ve kartların en fazla 2 yuvalı tasarıma sahip olması gerekiyor.

Öte yandan 2018’de piyasaya sunulan Shadow of the Tomb Raider oyunu kullanılarak bir tanıtım yapıldı. Belki Intel, yapay zeka ile geliştirilmiş XeSS (Xe Super Sampling) ölçekleme teknolojisinin yeteneklerini göstermek istemiş olabilir. Ancak bunu yapmak için daha yeni oyunlar tercih edilebilirdi.

Her durumda Intel’in harici masaüstü kartlar sergilemesi iyiye işaret. Mavi ekip, Arc Alchemist için pazara giriş stratejisinden bahsetmedi ve hangi üreticilerin özel modeller sunacağını açıklamadı. Bu bağlamda şirket bunun için ayrı bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor olabilir.

NUC 11 Extreme, Ocak ayında CES 2022’de gösterilen “Dragon Canyon” kod adlı NUC 12 Extreme ile karıştırılmamalı. Yeni nesil ürün, masaüstü Alder Lake CPU’larını destekleyecek ve görünüşe göre Arc GPU seçenekleriyle piyasaya sürülecek. Ancak yine de Intel’in bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadığını ekleyelim.