Anasayfa Haber Intel Xe DG1 Harici Ekran Kartı Çin’de Satışa Çıktı

Intel Xe DG1 Harici Ekran Kartı Çin’de Satışa Çıktı

Çinli bir şirket olan GUNNIR, yakın zamanda web sitesini Iris Xe Index V2 adlı yeni bir modeli listelemek için güncelledi. Bu kart, şimdiye kadar yalnızca dizüstü bilgisayarlar için mevcut olan tam DG1 grafik yongasına sahip.

DG2 GPU ailesini temel alan Intel ARC Alchemist mobil serisinin ilk çeyrekte ve masaüstü serisinin ikinci çeyrekte çıkacağını bildirmiştik. DG1 GPU’lar ise başlangıçta sadece yazılım geliştiriciler için harici bir kart olarak sunulmuştu. Ancak sonunda Iris Xe markası altında bir harici ekran kartının perakende pazara ulaştığını gördük.

DG1 olarak bilinen iki SKU var: Iris Xe ve Iris Xe Max. Bunların ikincisi yalnızca dizüstü bilgisayarlar için kullanılabilen silikonun tam sürümünü içeriyor. GUNNIR şimdi 96 Yürütme Birimli Iris Xe Max Index V2 ekran kartını pazara getirdi ve bu durum değişmiş oldu.

Şirket, şu anda tümü Taobao‘da aşağıdaki fiyatlandırmalarla ile listelenen DG1 tabanlı kartların üç çeşidini satıyor:

  • GUNNIR DG1 (LP-Low Profile): 569 RMB (90 USD)
  • GUNNIR Iris Xe Index V2: 639 RMB (101 USD)
  • GUNNIR Iris Xe MAX Index V2: 699 RMB (110 USD)

Max Index V2 modelinde 96 EU (768 gölgeleme birimi) ve 1.65 GHz’lik daha yüksek bir boost saati sunuluyor. Ayrıca bu değişikliğe rağmen 25-41W arasındaki güç sınırı MAX olmayan modele göre değişmedi.

Irix Xe grafik kartlarının tüm sistemlerle çalışmayacağını belirtmek gerekiyor. Herhangi bir AMD platformu için destek bulunmuyor ve Intel, desteği yalnızca Coffee/Comet Lake serisi (9. Nesil ve 10. Nesil) ile sınırlıyor. Bu bağlamda Iris Xe modelleri Intel B460, B365 ve H310C anakartlarla uyumlu çalışıyor.

DG1 ailesine ulaşmak biraz zor, ancak yakında tanıtılacak olan Arc Alchemist DG2 ekran kartları perakendecilerde satılmaya başlayacak.